E.M.L.’li öğrenciler, Avrupa yolcusu

Karacabey Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Bilişim Teknolojileri alanında, “Avrupa’da Teknik Servis’ projesiyle göz dolduruyor.
            3 akışlı projede öğrenciler gruplar halinde Almanya ve Romanya’da eğitim alacak. 1. Grup’ta yer alan öğrenciler, Cengiz Puşulu denetiminde 22 Kasım Pazar günü Almanya’ya gidecek ve 20 Aralık’ta yurda dönecek.
            2. Grup’takiler, Orçun Arat denetiminde 24 Ocak 2010 tarihinde Romanya’ya gidecek ve 21 Şubat 2010’da geri dönecek. Son olarak Ömer Esen denetiminde 3. Grup’ta bulunan öğrenciler, Kağızman Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencileriyle birlikte 24 Ocak 2010’da Almanya’ya gidecekler. Öğrenciler 21 Şubat’ta eğitimlerini tamamlayarak Karacabey’e dönecekler.
            Her grupta 6 öğrenci bulunacak. Okul Müdürü Remzi Çerşit’in de önderlik edeceği yurt dışı ziyaretler Atatürk Hava Limanı’ndan gerçekleşecek.
            Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, projede emeği geçen Okul Müdürü Remzi Çerşit ile Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Cengiz Puşulu’ya teşekkür etti. Projede görev alan öğrencileri de kutlayan Turhan, konuyla ilgili şunları söyledi;
            “Bilişim sektörü, günümüzde en hızlı büyüyen ve gelişen sektörlerin başında gelmektedir. Sektörün hızlı büyümesi, yeni istihdam alanları açmakta, hızlı gelişimi ise, istihdam edilecek elemanların yeniliklere açık, deneyimli olmalarını zorunlu kılmaktadır.
            Projemiz, katılımcı öğrencilerimizin mesleki ve kişisel gelişimlerine destek vererek, hem sektörün vasıflı işgücü ihtiyacını karşılamayı hem de ulusal ve bölgesel bir sorun olan istihdamın çözümüne katkı sağlamayı hedeflemektedir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.