E.M.L.’li Ersel Bulut’tan önemli başarı

“İnsan Hakları” konulu kompozisyon yarışmasından dereceyle döndü:
Karacabey Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden Ersel Bulut, Bursa Valiliği’nce düzenlenen “İnsan Hakları” konulu kompozisyon yarışmasından dereceyle döndü.
            Şiir ve resim dalında da yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Haftası nedeniyle Bursa Valiliği tarafından düzenlenen törende il genelinde lise ve dengi okullarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüle layık görüldü.
            Törene, İl İnsan Hakları Kurul Başkanı Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Bursa Barosu’ndan Avukat Hasan İçöz, Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen Okay Civelek, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı İsmail Akıncı, Hukuk Araştırma Derneğinden Avukat Şakir Çalışkan, AK Parti İl İnsan Hakları Kurulunu temsilen Avukat Mehmet Çetin, Türkiye Harp Malulu Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneğinden Aynur Tan ve Işıklar Askeri Lisesi Öğrencileri ve Komutanları birlikte katıldı.
            Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, “İl İnsan Hakları Kurulu olarak, 2009 yılında bir takım etkinliklerle Bursa’nın karşısına çıkmak istedik. Yaptığımız etkinlikler belki yeterli görülmeyebilir ancak ilk olması açısından önemlidir. Bu çerçevede biz 6 Kasım’da İl İnsan Hakları’nda çalışan arkadaşlarımızın özverileriyle alışveriş merkezlerinde insan haklarıyla ilgili stantlar açtık, bu stantlarda broşürler dağıtarak halkımızı bilinçlendirmeye çalıştık” dedi.
            Ayrıca, basın aracılığı ile gazetelerde insan hakları ile ilgili bir takım broşürler yayınlattıklarını anlatan Ahmet Hamdi Usta, diğer yandan, lise ve dengi okullar arasında şiir, kompozisyon ve resim yarışmaları düzenlediklerini söyledi.
            Törende konuşan Avukat Hasan İçöz ise, İnsan haklarının tarihi gelişiminden bugüne geçen süreyi anlatarak, “1948 yılında Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan İnsan Hakları Bildirgesi aslında İnsan Hakları açısından tarihsel bir bildirgeydi. Çünkü, insan hakkı salt insan olma nedeniyle insanlığın ortak değerleri yansıtan ve dolayısıyla bütün evrende ırk, dil, din, inanç farkı olmaksızın bütün insanların salt insan olmasından doğan onurlu yaşama hakkının ifadesi olarak bu süreç gelişmiş, 1948, 10 aralık tada deklere edilmiştir. İnsan Hakları kavramı bir bölgeye bir kişiye bağlı kalmaksızın tüm insanlığın koruması uyması gereken tüm devletlerin uyması gereken bir haklar gelişmesini içermektedir” diye konuştu.
            Dereceye giren öğrencilere bornoz, çeyrek altın, flash bellek, kalem takımı ve kitaptan oluşan setleri törenle verildi.
            Ödül Alan Öğrenciler; Kompozisyon dalında 1. Işıklar Askeri Hava Lisesi’nden Ahmet Ürkmez, 2. Karacabey Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden Ersel Bulut, 3. Işıklar Askeri Hava Lisesi’nden K. Ozan Okuyucu.
            Şiir dalında 1. Yenişehir Ertuğrul Gazi Lisesi’nden İrem Sönmez, 2. Işıklar Askeri Hava Lisesi’nden E. Yağmur Tunalı, 3. Işıklar Askeri Hava Lisesi’nden Hakan Kayan.
            Resim dalında ise 1. Işıklar Askeri Hava Lisesi’nden M. Halil Seyhan oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.