Dürüstlük bunun neresinde?

Amaç; ekonomik nedenlerle evine tutsak olmuş engelli kardeşlerimizi tekerlekli sandalye ile tanıştırıp toplum içine çekebilmek ve yaşama tutundurabilmek.

Çok güzel ve iyi niyetle atılmış bir adım. Hem engelliler düşünülmüş, hem de çevre kirliliği.

Bursa Kent Konseyi'nin medya aracılığı ile halka duyurarak destek istediği kampanyaya göre dileyen her yurttaşımız ya da kurumumuz, 250 kilogram naylon su şişesi kapağı topladıktan sonra Belediyeler kanalıyla engelli kardeşlerimize yeni bir umut tazelemiş olacak.

İnsan olmanın sorumluluğunu yerine getirebilme adına geçen yıl başlatılan anlamlı proje bir hayli heyecan yarattı. Bursa'nın ilçelerine taşarak büyük ilgi gördü.

Aynı proje içinde tabi ki Karacabey Belediyesi de yerini aldı.

Aldı da ne oldu? Yüzüne gözüne bulaştırdı.

Toplumsal dayanışma zincirine küçük bir halka olmak isteyen Meltem Gazetesi çalışanlarının duyarlılığı sonucu kısa sürede 260 kilogram naylon mavi kapak toplandı. İhtiyaçlı isim de saptandı ve Karacabey Belediyesi'ne defalarca başvuru yapıldı. Her defasında mantığı olmayan mazeretler üretildi.

Belediye ile yapılan bir telefon görüşmesi sonunda, insancıl değerlerin korunmasına yönelik projenin yaygınlaşmaması için çalışan perde arkasındaki fotoğrafın Ergün Koç olduğu anlaşıldı.

Düşünebiliyor musunuz? Engelli kardeşlerimizi topluma kazandırmak için başlatılan kampanyayı Belediye Başkanı Ergün Koç engelliyor!

Görülüyor ki, Ergün Koç'un vicdanındaki insanlık kapıları iyice kapanmış.

Karacabey Engelliler Derneği Lokali de Ergün Koç'un verdiği sözleri yerine getirmemesi sonucu kapanmamış mıydı?

Bursa Kent Konseyi'ne “Bende varım” deyip gövde gösterisi yapacaksın, sonra da projenin bir ayağını tutup aşağı çekerek engelli kardeşlerimizin önünü keseceksin.

Pes doğrusu!

Peki öyleye, Belediye'deki tüm odalara, “İnsanlara yardımcı olmanın hiçbir maliyeti yoktur” afişleri asmak da neyin nesi oluyor?

Kandırmacıların Başkanı bir kez olsun sözünde durmayacak mı?

Engellilere omuz verilmesini istemeyen bir zihniyetin temsilcisini Karacabey'in başına kim sardı? AK Parti.

Ergün Koç, AK Parti'ye hayırlı uğurlu olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.