Dünyanın tüm kadınları değerlidir!

Dünyanın tüm kadınları değerlidir!
Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Enver Kartal, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle yaptığı açıklamada, Türk kadınının Cumhuriyetin kuruluşu ile başlayan süreçte haklarına kavuştuğunu söyledi.
Türk kadının iş alanının her kademesinde, eğitimin her düzeyinde, cumhuriyetin kuruluşu ile var olma mücadelesini kazandığına dikkat çeken CHP Belediye Başkan Adayı Enver Kartal, “Türk kadını Cumhuriyetin kendisine sağladığı hakların farkındadır. Bu kazanımlarına sahip çıkacak ve geri dönüşe asla izin etmeyecektir. Bu gün ne yazık ki dünyanın birçok ülkesinde kadınlar hala şiddete maruz kalmakta ve ikinci sınıf insan muamelesi görmektedirler. Öyle ülkeler var ki kadınlar yalnız sokağa bile çıkamamaktadırlar. Dünyanın birçok bölgesinde kadınlara evin hizmetçisi veya sadece çocuk doğurmaya yarayan kuluçka makinesi gözü ile bakılmaktadır. Yine ne yazık ki kadınlar dünyanın birçok bölgesinde gelenekler ve dinin yanlış yorumlanması sebebiyle hakarete, tacize ve kötü muameleye maruz kalmaktadırlar. Kadınlarımıza sahip çıkmalı, onları baş tacı etmeliyiz. Dünyanın tüm kadınları değerlidir” dedi.
Türk kadınının Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetle beraber kendilerine sağladı haklarına sahip çıkacağını kaydeden Kartal, “Türk kadını, Türk erkeği ile beraber omuz omuza cumhuriyetine sahip çıkacak onu daha ileri düzeylere taşıyacak ve ülkemizde mutlu başarılı ve zenginlik içinde ilelebet yaşatacaklardır. Bu duygularla tüm dünya kadınlarının gününü en içten dileklerimle kutlarım” diye sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.