Dündar Efe, “Olmadı Başkan”

Karacabey Belediyesi eski Meclis Üyesi Dündar Efe, meclis üyesi adaylığı için DP ilçe başkanlığından istifa eden Mehmet Ali Köfteci’nin, adaylığının kabul görmemesi üzerine yazılı bir açıklama yaparak sert tepki gösterdi.
Başkan Ergün Koç’un 2005 yılında İçişleri Bakanlığı’na şikayet edilen dilekçede Mehmet Ali Köfteci’nin imzası olduğu bahane edilerek meclis üyeliğinden veto edildiğini ile süren Dündar Efe, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Siyasi partiler, seçmen, üye, delege, yönetim ve başkanları ile bir bütündür. Demokrat Parti, 1946 yılında kurulan, Adalet Partisi, Anavatan ve Doğru Yol Partisi ile misyonuna devam eden, daha sonra Demokrat Parti adında birleşen demokrasinin çimentosu bir partidir.
Hesapları Denetleme Komisyonu’nun raporunun incelemesini yapan Bahri Çekmez ile Komisyon Başkanı Osman Çatak ölmedi. Bize, raporun bir nüshasının İçişleri Bakanlığı’na gönderilmesi gerektiği söylendi.
AKP’den ihracınız istendiğinde istifa ettiniz. Sonra MHP’ye geçtiniz. MHP’den adaylığınız geri dönünce, Demokrat Parti ve İlçe Başkanı Mehmet Ali Köfteci size kucak açtı. Belediye meclis üyeliği için ilçe başkanlığını bırakan Köfteci’yi, ‘Bizi mahkemeye verdiler’ gerekçesi ile veto etmişsiniz. Olmadı Başkan. Size oy gelsin diye ben de başvuru formu doldurmuştum, geri aldım. İçişleri Bakanlığı’na giden raporda, kanun gereği diye benimde imzam var. Size soruşturma açan İçişleri Bakanlığı’dır. İddianameme, birinci sırada ismi geçen S.B isimli şahıs, iki başka konu ile ilgili de sizi ihbar etmiştir. Lisans diplomalı bu kişilerin, kendi parti başkanını mahkemeye verecek kadar IQ’su düşük mü? Yoksa meşhur düğümlerinizden birimi bu? 11 meclis üyesinin imzası olan bu rapor, Bakanlığın kanun gereği bilgilendirilmesidir. Raporda, 9 AKP’li meclis üyesi imzası olduğu halde, ikinci dönem oradan aday olmakta bir sakınca görmediniz. Hatta, biri şu an iktidar partisi ilçe başkanı, diğeri ise gazete sahibi.
2004 yılında, 30 yıl sonra geldiğiniz Karacabey’de eski ve yeni yönetimdeki bazı arkadaşlar, sizi tanıtıp anlatmak için kapı, kapı, kıraathane, kıraathane dolaştık. Eşimizle, dostumuzla koşturup, üç ay gece gündüz çalıştık. Belediye Başkanı olmanız için emek harcadık. İkinci döneminizde, daha fazla hizmet yapmak için AKP’ye geçtiniz. Vefa, Paris’te bir semt olarak kaldı. Talip olduğunuz görev, yeniden sizi başkan adayı yapan Demokrat Parti’nin size bahşettiği şerefli bir emanettir. Başka kalplerin kırılmaması için, 5 yıl da (2004-2009) 10 dini bayramın sadece iki tanesinde geldiğiniz parti binamızı, daha sık ziyaret etmeniz dileğiyle, bir özür beklemek hakkımız herhalde.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.