DP’de yerel seçim çalışmaları başladı

DP’de yerel seçim çalışmaları başladı
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Turhan Güven, dün Karacabey teşkilatını ziyaret ederek, yerel seçim çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Bursa’daki yerel seçim çalışmalarını hızlandıran DP kurmayları, ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek partililerle dertleşti. DP Karacabey Teşkilatını dün ziyaret ederek partililerle bir araya gelen Genel Başkan Yardımcısı Turhan Güven, kıratın şaha kalkma zamanının geldiğini belirtti. Güven, “2002 yılında %10’luk ülke barajını aşamayan Tansu Çiller ve ekibi kendini başarısız görerek ayrıldı. Sonraki süreçte merkez sağda yaşanan birleşme senaryosu gerçekleşmeyince son seçimlerde 5.4’lük bir oyla hüsran yaşandı. Önümüzde yerel seçimler var, yeniden yapılanan parti kıratı şaha kaldıracak güçte. Birlik ve beraberlik içinde olursak seçilebilir başkan ve il genel meclis üyeleriyle yerel seçimlerde söz sahibi oluruz” diye konuştu.
Kadın ve gençlik kollarının önemine değinen Güven, geçmişte yaşanan hataların tekrarlanmaması gerektiğini belirtti. Güven, “48 yılık bir partinin ismini alırken çok dikkatli olunmalıydı. Merkez sağdaki birleşme havası şimdi ortada yok. Taban da heyecanını yitirmek üzere. Kadın ve gençlik kollarına daha fazla önem vererek tabandaki seçmene ulaşmalıyız. Partinin geleneklerinin devamı ve dinamik bir taban içi bu gerekli.
Biliyorsunuz günlerdir sanal bir gündemle meşgul ediliyoruz. Türbandı, anayasaydı, merkez bankasının taşınmasıydı derken ekonomik kriz kapımıza dayandı. Vatandaş açlık ve yoksulluk içindeyken başbakan bir gün hukukçu, bir gün anayasaya uzmanı, öbür gün ekonomist kesiliyor, ben yaptım oldu havasında yönetiyor ülkeyi. Atatürk Cumhuriyeti’nde hiçbir zaman din siyasete alet edilmedi. DP muhafazakar bir parti olmasın karşın, hiçbir zaman din istismarı yapmamıştır. Yaptırmayacak” dedi.
Ziyarete, DP Genel Başkan Yardımcısı Turhan Güven, DP Genel İdare Kurulu üyesi Yaşar Duran, İl Başkanı Mümin Ekinci, İl Başkan Yardımcıları Sefa Şahin ile Yalçın Özyıldız ve çok sayıda partili katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.