Dört partide adaylar kesinleşti!

Dört partide adaylar kesinleşti!
Karacabey’de yerel seçimlere 59 gün gibi kısa bir süre kala üç partinin Belediye Başkan adayı kesinleşirken, AK Parti’de gözler 31 Aralık’a çevrildi.
Demokrat Parti’nin Şaban Yalazı da karar kılmasının ardından, Saadet Partisi’nin adayı ise Hamit Çavdarlı oldu. Adayını kesin olarak belirleyen diğer parti ise ANAP. İlçe Başkanı Mustafa Hari ve Belediye Başkan Adayı Erol Onur’dan resmi bir açıklama olmasa da Anavatan Partisi’nin www.anavatan.org.tr adresinde “Kesinleşen Belediye Başkan Adaylarımız” bölümünde Erol Onur, Karacabey Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı.
AK Parti Belediye Başkan adayını resmi olarak açıklamasa da Ergün Koç’u aday göstermesine kesin gözüyle bakılıyor. 31 Aralık’ta sone erecek Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurularını beklemeye başlayan AK Parti, bu tarihe kadar resmi bir başvuru olmaması halinde yola Ergün Koç ile davam edecek.
Anketlerde oy oranları arttığı görülen CHP ve MHP ise sessizliğini koruyor. Her iki partide de adaylar arasında henüz kesinleşen bir isim yok. CHP ve MHP’de resmi başvurular 30 Aralık’ta sona erecek. MHP’de Belediye Başkan adayı arasında yer alan Erol Onur’un ANAP’tan kesin aday gösterilmesi ise kafaları karıştırdı.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 1 Ocak 2009 tarihini seçim başlangıç tarihi olarak belirledi. Buna göre siyasi partiler Belediye Başkan adaylarını YSK’ya bildirmeye başlayacak. Karacabey’de 29 Mart seçimleri yaklaşırken, 36 bin 400 seçmen merakla partilerin Belediye Başkan adaylarını bekliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.