Dört dörtlük organizasyon

Cumhuriyet’e yakışır nitelikteki turnuvada, en büyük Bursasporlular Derneği
Karacabey Gençlerbirliği Karakaşlar Halı Saha Tesisleri’nde düzenlenen, “Kurumlar Arası Cumhuriyet Kupası 86. Yıl Futbol Turnuvası” görkemli kutlamalarla sona erdi.
            Dudak uçuklatan güzellikteki organizasyonun finalinde, Bursasporlular Derneği, nefesleri kesen karşılaşma sonunda Mustafakemalpaşa Yalıntaşspor’u 4-2 yenerek şampiyon oldu. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şaban Bayraktar’ın başarıyla yönettiği final maçında centilmenliğin öne çıkması büyük alkış topladı.
            Gençlerbirliği Karakaşlar Halı Saha Tesisleri’nin, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürk posterleri, Türk Bayrakları ve balonlarla gelin gibi süslenmesi göz kamaştırdı. Animasyon ve havai fişek gösterilerinin yanı sıra, sürekli çalan “10.Yıl Marşı” ise geceye ayrı bir anlam kattı.
 
Centilmenlik damgasını vurdu
            İlk olarak Öğretmenevi ile Belediye üçüncülük maçında karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 3-0 kazanan Öğretmenevi turnuva üçüncüsü oldu. Bu maçın ardından Karacabey ile Bursaspor’lu eski futbolculardan oluşan, “Şöhretler Maçı” oynandı. Karşılaşma 2-2 berabere biterken, iki takımın  dostluk mesajları alkış aldı.
            Gecenin son maçında 22 takımı geride bırakarak finale yükselen Bursasporlular Derneği ile Mustafakemalpaşa Yalıntaşspor, izleyenlere nefesleri kesen heyecanlı bir karşılaşma izlettiler. Gençlik ve Spor Müdürü Şaban Bayraktar’ın uzun zaman sonra hakemlik yaptığı final maçında, iki takım futbolcuların centilmence mücadelesi mest etti. Finali 4-2 kazanan Bursasporlular Derneği, turnuvanın en büyüğü olurken, Mustafakemalpaşa Yalıntaşspor ise misafir takım olarak etkinliğe renk kattı.

Ödül töreninde büyük coşku
            Final maçının ardından ödül törenine geçildi. Galatasaraylılar Derneği Başkanı ve Eğitimci Fevzi Kahraman’ın sunumuyla gerçekleşen ödül töreni de tam anlamıyla muhteşemdi.
            Turnuvanın en centilmen takımı Diyanetspor seçildi. İlçe Müftüsü Osman Şen, Diyanetspor adına plaketi Runguçpaşa Camii İmamı Erhan Öktem’e verdi.
            Organizasyona renk katan Jandarma ve Emniyetspor, “Onur Ödülü” ne layık görüldü. Kaymakam Dursun Balaban’ın eşi Gülcan Balaban ile Garnizon Komutanı J.Kd.Yzb. Galip Erbil’in eşi Fahriye Erbil, plaketleri Polis Memuru Kemal Bedir ile Jandarma’da görevli Uzman Çavuş Ekrem Keleş’e takdim etti.
            Fair Play ödülünü Özhilal takımı aldı. Özhilal’in turnuvada yaptığı örnek davranış, izleyenlerce dakikalarca alkışlandı. Grubu’nda iddialı olan Özhilal’in rakibi Sağlıkspor maça geç geldi. Özhilal bu nedenle hükmen galip gelmek yerine karşılaşmayı oynamak istedi. Özhilal’li futbolcular, “Biz buraya kazanmaktan çok, dostluk çerçevesinde spor yapmaya geldik” dediler. Bu centilmence davranış sonrası oynanan maçı Sağlıkspor kazandı ve Özhilal, hükmenle finallere gidebilecek şansı yakalamışken rakibine yenilince elenmiş oldu.
            Özhilal takımına Fair Play ödülünü Sütaş İnsan Kaynakları ve İç Hizmetler Müdürü İsmail Hakkı Taşer verdi. Özhilalin kupasını verirken mikrofona çağrılan Taşer, Cumhuriyet’in değerlerinin farkında olmamız gerektiğine dikkat çekti. Taşer,  Karacabey’de istiklal madalyalı bir dedenin torunu olmaktan gurur duyduğunu dile getirerek, anlamlı turnuvanın düzenleyicilerini kutladı.
            Turnuvanın gol kralı Belediyespor’dan Murat Topaz oldu. Attığı 15 golle fileleri sarsan Murat Topaz ödülünü, Gençlik ve Spor Müdürü Şaban Bayraktar’ın elinden aldı.
            Üçüncü olan Öğretmenevi’ne kupasını Belediye Başkan Yardımcısı Meral Eren verirken, ikinci Mustafakemalpaşa Yalıntaşspor’a ise ödülünü Garnizon Komutanı J.Kd.Yzb. Galip Erbil takdim etti.
 
İşte Şampiyon
            Son olarak, “Şampiyon” Bursasporlular Derneği’ne kupası Kaymakam Dursun Balaban tarafından verildi. Cumhuriyet adına yapılan anlamlı turnuvada boy gösteren ve emek veren herkese teşekkür eden Kaymakam Balaban, bu tür organizasyonların dostluk, kardeşlik ve birliktelik bakımından önemli olduğuna vurgu yaptı.
            Karacabey Bursasporlular Derneği’nin, şampiyonluk kupasını Kaymakam Balaban’ın elinden alırken yaşadığı coşku görülmeye değerdi. Şampiyon olmanın haklı gururunu birlikte yaşayan Bursasporlular Derneği, tören sonrası yaptıkları timsah yürüyüşü ile büyük ilgi topladı.
            Program sonunda turnuvayı düzenleyen Gençlerbirliği Karakaşlar Halı Saha Tesisleri yöneticisi Kamil Çağlı, Garnizon Komutanı J.Kd.Yzb. Galip Erbil’e halı üzerinde özenle desenlenmiş Atatürk posteri hediye etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.