Domates Çalışma Grubu toplandı!

 

*Karacabey’de 16 Ekim 2012 tarihinde çiftçilere yönelik domates konulu bir panel düzenlenecek.

Ziraat Odası’nda Başkan Hasan Karahasanoğlu önderliğinde bir araya gelen çalışma grubu, domatesteki son durumu ele aldı.

            Toplantıya Mustafakemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özmen’in yanı sıra İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Bursa Gıda Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Uludağ İhracatçılar Birliği, Gürsu ve İnegöl Ziraat Odaları, Bursa Tarkoop Birliği, Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi temsilcileri ile uzmanlar katıldı.

            Domates tarımında uygulanan sözleşmelerin tek taraflı olmaması üzerinde durulan toplantıda, hem çiftçinin hem de sanayicinin mağdur edilmemesi istendi.

            Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda ayrıca Karacabey’de 16 Ekim 2012 tarihinde çiftçilere yönelik panel düzenlenmesine karar verildi.

            Domates tarımının ekiminden toplanmasına kadar geçen süreçte uzmanlarca verilecek panelle ilgili görev dağılımı da yapıldı.

            Diğer taraftan 27 Ağustos 2012 tarihinde Mustafakemalpaşa’da Tarla Günü düzenleneceği belirtildi. Tarla gününün Merko Salça Fabrikası işbirliğinde yapılacağı belirtildi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.