Doğru meslek, mutlu gelecek

İstiklal İlk/Orta Okulu Meslekleri Tanıma ve Tanıtma kulübü öğrencileri, yeteneklere en uygun meslek seçimlerine rehberlik amacıyla “Doğru Meslek, Mutlu Gelecek” projesi başlattı.
    Sosyal Bilgiler Öğretmeni İsmail Uzun, Görsel Sanatlar Öğretmeni Emine Maden Özker ve Türkçe Öğretmeni Ceyda Dilay Özkaya tarafından “Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgâr yardım etmez” sloganıyla öğrencilere yeteneklerine ve ilgilerine uygun doğru mesleği seçmenin önemi ve meslek tanıtımı anlatıldı.
    Okulun konferans salonunda slayt gösterisi eşliğinde yapılan bilgilendirmede proje çerçevesinde öğrencilere anket uygulandı. Anket sonucunda öğrencilerin en çok ilgi duydukları beş meslek dalı belirlendi.
    Belirlenen meslekler polis, doktor, hemşire, kuaför ve öğretmen oldu. Belirlenen meslekler ile ilgili Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Salih Zeki İpekoğlu doktorluk mesleğini, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Serpil Uzun ile Hemşire Neval Varoğlu hemşireliği, Trafik Şube Amiri Muhammet Ali Gürkan polislik mesleği ile ilgili bilgiler verdi.
    Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Salih Zeki İpekoğlu, doktor olabilmek için öğrencilere uzun bir eğitim hayatı geçireceklerini ve çok sabırlı olmaları gerektiğini belirtti.
    Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Serpil Uzun, hemşire olmak isteyen öğrencilere hemşirelerin sabırlı, özverili ve çalışkan olmaları gerektiğini söyledi.
    Trafik Şube Amiri Muhammet Ali Gürkan da öğrencilere polis olmak için taşımaları gereken şartları ve eğitimi ile ilgili bilgi verdi. Gürkan, polis olmak isteyen kişilerin dayanıklı, sabırlı, mücadeleci ve dikkatli insanlar olmaları gerektiğini söyledi. Program sonunda yetkililer, meslekleriyle ilgili öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.