Doğan, sertifikalı fidan satışları başladı

Doğan, sertifikalı fidan satışları başladı
Karacabey Fidan ve Fide Test Merkezi Müdürü Şaban Doğan, tesiste üretilen virüsten arı, sertifikalı, bodur ve yarı bodur ılıman iklim meyve türleri fidanlarının satışına başlandığını duyurdu.
Doğan, meyve fidanı alımı ve dikiminde fidan seçiminin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, meyve bahçesi tesis etmenin veya meyve fidanı dikmenin artık eskisi gibi pazardan fidan alıp dikmekten ibaret olmadığını belirti. Doğan, “Fidan seçiminde, pazar istekleri, fidanın dikileceği toprağın durumuna göre çeşit ve anaç seçimi ile meyve veriminin olabilmesi için tozlayıcı çeşitlerin seçimi de önemlidir. Müdürlüğümüzün üretmiş olduğu fidanlar sertifikalı ve virüsten arındırılmıştır. Fidan alacak kişilerin dikecekleri toprak durumuna göre uygun anaç ve çeşit önerilerinde bulunarak, teknik personel tarafından fidan dikimi ve bakımı konusunda alıcılar bilgilendirilmektedir. Yanlış fidan seçimiyle kurulacak bahçe hem verim açısından, hem de gelişigüzel alınan fidanlarla pahalıya mal olmaktadır. Fidan talebinde bulunan çiftçilerin fidanları doğrudan işletmeden alabileceği gibi Vakıflar Bankası Karacabey Şubesi 2012252 numaralı hesaba ücreti ödemesi halinde fidanlar kargo ile istenen adrese gönderilmektedir. Fidanlarımız çiftçiye, araziye dikebileceği şekilde hazırlanarak teslim edilmektedir. Satışla ilgili 683 54 96 97 numaralı telefondan bilgi alınabilir” dedi.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’ın, Küçükkaraağaç Köyü’nde ki Fidan ve Fide Test Merkezi Müdürlüğü’nün satışa çıkardığı fidanların fiyatları şöyle;
Kiraz, Vişne, Erik, Armut, Ayva
1.Boy Fidanlar: 6 YTL
2.Boy Fidanlar: 5 YTL
Kayısı, Şeftali, Elma
1.Boy Fidanlar: 5 YTL
2.Boy Fidanlar: 4 YTL

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.