Doğalgaz uyarısı

Doğalgaz uyarısı
 Ekintes Mühendislik Şirketi tarafından düzenlenen “Doğalgaz Bilgilendirme Toplantısı” önceki gün Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezinde yapıldı.
 Toplantıya Ekintes Mühendislik Bursa Merkez ve Karacabey Bölge Müdürü Levent Nizam, Ovagaz A.Ş. Bölge Müdür Yardımcısı Serdar Belibalta, Proje ve İç Tesisat Şefi Dugrul Tekin konuşmacı olarak katıldı
 Ovagaz Bölge Müdür Yardımcısı Serdar Belibalta doğalgazın yaşamsal öneme sahip olduğunu vurgulayarak doğalgazın çevreci, ekonomik ve konforlu bir yakıt olduğunu söyledi.
 Karacabey’de doğalgazın Ağustos veya Eylül ayında kullanılmaya başlanacağını belirten Belibalta,” Abonelik sayılarına bakılarak ilginin yüksek olduğu mahallelere hızlı bir şekilde alt yapı çalışmaları başlatıldı. Öncelikle buralara doğalgaz vereceğiz. Abone sayısının artması durumunda Karacabey’in tamamına 2 yıl içerisinde doğalgaz verilecek” dedi.
 Belibalta, Karacabey halkını uyararak doğalgaz tesisatlarını Ovagaz yetki belgesine sahip firmalara yaptırmalarını istedi. Yetkisiz firmaların yapacakları işlerden kaynaklanabilecek sorunların doğalgaz tesisatını yaptıran kullanıcıları üzebileceğini belirtti.
 Ekintes Mühendislik Bölge Müdürü Levent Nizam ise , vatandaşların doğalgaz tesisatlarını yaptırırken, firmaların tecrübelerine dikkat çekerek, “Evlerinizde veya binalarınızda doğalgaz tesisatının yapılması için istenilen koşullara uygun olması gerekmektedir. Piyasada sadece ucuz fiyatlara bakılarak yapılan firma seçimi yanlıştır. Doğalgaz konforlu, ucuz ve çevreci bir yakıttır. Ancak doğalgaz koşullarına uyulmadığı taktirde tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Konutlardaki bacalarının büyük bir çoğunluğunun sağlıklı olmadığı görülmektedir. Mümkün olduğunca doğal baca çekişli cihazlardan çok hermetik baca çekişli cihazlar kullanılmalıdır” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.