Din görevlileri sertifikalarını aldı

“Gönüllü Vaizlik Kursu”na katılanlar, kendi camilerinde vaaz verebilecek:

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karacabey Müftüsü Hikmet Yazıcı, Diyanet İşleri Başkanlığının vaaz ve irşad hizmetlerini daha etkin ve cazip hale getirmesi için birkaç yıldır böyle bir uygulama içinde olduğunu belirtti.

            Bu kurs sayesinde her bir din görevlisinin kademeli bir şekilde, görev yaptıkları camilerde vatandaşla yüzyüze gelerek vaaz işlemini gerçekleştirebileceğini söyledi.

            Müftü Yazıcı, “Gelişen şartlarda toplumun her kesimini ilgilendiren din olgusunun doğru anlaşılması için ortak metotlara ihtiyaç vardır. Diyanet İşleri Başkanlığımız da bu düşünceden yola çıkarak, vaazların ülke genelinde yaygınlaşması ve etkin hale gelmesi için Müftülük bünyesinde kurslar düzenliyor. Uygulama kapsamında her bir din görevlimizin kendi caminde vaaz verebilmesi için Müftülük personelinin yanı sıra, vaaz ve irşad hizmetlerinde uzmanlaşmış kişilerin tecrübelerinden yararlanarak seminerler veriliyor.

            İlçe Müftülüğümüz de bu kapsamda, 25 meslektaşımıza 3 hafta boyunca Formatör İl Vaizimiz Hasan Basri Zengin önderliğinde ‘Gönüllü Vaizlik Kursu’ açtı. Dinin kurallarına uygun bir şekilde verilen eğitimlerde, toplumun ihtiyaç duyduğu konulara ağırlık verildi. Teorik bilgiler seminer süresince pratiğe dönüştü. Bu faaliyetlerimize ilerleyen günlerde de devam edeceğiz. Toplumumuzu din konusunda daha etkili bilgilendirmeyi amaçlıyoruz.

            Başta Formatör Vaizimiz Hasan Basri Zengin olmak üzere, kursa katılan tüm meslektaşlarımıza, bizlere yer tahsisinde bulunan Karacabey Din Görevlileri Derneğine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.