Devlet Hastanesi, AKP’nin arka bahçesi mi?

İşten çıkarılan veri elemanlarından eleştiri yağmuru:

*Karacabey Devlet Hastanesi’nde yıllardır çalıştıklarını ancak yeni yılın ilk günü hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldıklarını belirten veri elemanları, siyaset kurbanı olduklarını dile getirdi.

*Onur kırıcı bir davranışla karşı karşıya kaldıklarından yakınan veri elemanları, haklarını yasal yollardan sonuna kadar arayacaklarını belirtti.

2012’ye kötü bir sürprizle girdiklerini belirten Derya Balcıoğlu, Özge Barlas ve Gamze Darıcı, işten çıkartılan diğer arkadaşları Behtiye Kocagöz ve Esra İspi ile birlikte şok yaşadıklarını belirtti.

            Devlet Hastanesi’nde yıllardır Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olarak özveriyle çalıştıklarını belirten Derya Balcıoğlu, Özge Barlas ve Gamze Darıcı, gerekçe gösterilmeden işlerine son verilmiş olmasının üzüntüsü içinde olduklarını dile getirdi.

Neden işten çıkartıldık?

Sağlık Bakanlığı’nın genelgesini örnek gösteren Hastanezedeler, “Yıllardır çalışıyoruz. Kimseyle en küçük bir sorunumuz olmadı. Bize hiçbir gerekçede göstermediler. Taşeron firma yetkilisi neden işten çıkarıldığımız konusunda net bir bilgi vermiyor. Kime gitsek, sahip çıkan olmadı. Yıllardır çalışmamıza karşın Hastane yönetimi bile arkamızda durmadı. Sağlık Bakanlığı’nın genelgesine rağmen keyfi uygulama yapıldı” dedi.

            Haklarını yasal yollardan sonuna kadar arayacaklarını belirten veri elemanları, işten çıkartılmalarında siyasetin büyük etkisi olduğunu savundu.

Çelik hakkında ilginç iddia

Kendilerinin yerine işe alınan Derya Pakden, Şafiye Sert, Çağlar Günaydınlı ve Güzin Sinemce’nin AK Parti ile bağlantılı kişiler olduklarını ileri süren veri elemanları, 17 yıllık çalışan Gülçin Üner'in ise işten çıkartılmasına rağmen devreye aracı koyarak geri alındığını söyledi.

Veri elemanları, “Bu kişiler 2 yıl önce işten çıkartıldı. O zaman Mustafa Çelik, AKP İlçe Başkanı değildi. Bu kişilerin avukat olarak davasına bakan Mustafa Çelik, sonuç alamadı. Ardından Çelik, AKP ilçe başkanı oldu. Biz bu olaydan sonra Mustafa Çelik’e gittik.

Sayın Çelik bize, ‘O kişilerin işe alınmasını bizzat ben istedim. Sizinle bir sorunum yok’ dedi. Çelik’in yanıtı karşısında şok olduk. Yani AKP Başkanı Çelik’e göre kimin işten çıkarılması önemli değilmiş. Önemli olan istediği elemanların işe alınmasıymış. Çelik bu şekilde davranırken, daha önce kaybettiği bir dava sonunda mahcup olduğu müvekkillerine borcunu mu ödedi? Bu nasıl bir siyaset anlayışıdır? Bizlerin siyasi gücü yok diye mi kurban ediliyoruz? Hepimizin bir ailesi, bakmakla yükümlü olduğumuz insanlar var. İşten çıkarıldığını öğrenen arkadaşlarımızdan bazılarının aileleri fenalaştı. Acil’e kaldırdılar. Bir insanın hayatıyla oynamak bu kadar basit mi? Biz de devreye birilerini koymadık diye mi işimize son verildi” şeklinde eleştiride bulundu.

Onurumuz kırıldı

Derya Balcıoğlu 6, Özge Barlas ve Gamze Darıcı da 3 yıldır hastanede çalıştıklarını belirterek, onur kırıcı bir durumla karşılaştıklarını söyledi.

            Kendilerinin yerine işe alınanların çoğunun doktorlarla mahkemelik olduğunu ifade eden veri elemanları, “Karacabey Devlet Hastanesi artık AKP Hastanesi’ne dönüştü. Hastanede AK Parti yöneticilerine yakın olmayan kimseyi çalıştırmıyorlar. Biz görevimiz ne ise onu yapmaya çalıştık. Şimdi ise yıllardır özveriyle çalıştığımız yerden, hiçbir gerekçe gösterilmeden kovulmanın üzüntüsünü yaşıyoruz.  Bu çok onur kırıcı bir durum. Hepimiz üniversite mezunu ya da üniversite öğrencisiyiz. Ancak şunu çok iyi anladık ki, bu ülkede hangi üniversiteyi bitirirseniz bitirin, siyasi gücünüz yoksa siz bir hiçsiniz. Çünkü hastaneye torpille yerleştirilenlerin çoğu ilkokul mezunu. Karacabey Devlet Hastanesini bu hale düşürenleri ve buna göz yumanları şiddetle kınıyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi.             

            

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.