Ders zili bugün çalıyor!

Karacabey ve ülke genelindeki ilk ve orta öğretim kurumlarında 2009-2010 yılının ilk ders zili bugün çalıyor.    
            Türkiye’de 15 milyon öğrenci ile 600 bin öğretmenin ders başı yapacağı maraton 18 Haziran 2010’da sona erecek. Karacabey’de ise, 14 bin 600 öğrenci ve 750 öğretmen yeni sezona bugün, ‘Merhaba’ diyecek.
            Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, yeni dönemin tüm ülke ve Karacabey’e hayırlı olmasını dilerken, öğrenci, öğretmen ve velilere de tavsiyelerde bulundu. Öğretmenlerin başarılı olmaktan başka seçeneğinin bulunmadığını belirten Turhan, ‘Zira en çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir. Kendi eksiklerini gören ve onları tamamlayan bir öğretmen, başarıya adaydır’ dedi.
            Öğrencilerin yarının Türkiyesi’ni daha da güzelleştirmek için çok çalışmaları gerektiğine dikkat çeken Turhan, ‘Lütfen üzerinizde yaşadığınız bu toprakların tarihini, dinamiklerini, olanaklarını çok iyi öğrenin. Medeniyetimizi oluşturan unsurları çok iyi kavrayın. Dünyayı yakından takip edin. Araştırın, inceleyin, sorun ve sorgulayın. Her zaman söylediğim gibi, çok okuyun. Okuduğunuzu düşünün. Düşündüğünüzü uygulayın. Uyguladığınızı da neticelendirin’ diye konuştu.
            Öğrencilerin başarısında en büyük payın velilerde olduğuna işaret eden Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, ‘Eğitim ailede başlar, okullarda pekişir. Velilerimiz, çocuklarını sürekli takip etmeli. Başarıyı getiren en önemli etkenlerin başında takip gelmektedir. Öğretmenlerle işbirliği dünden daha sıkı bir bağla devam ettirilmelidir’ şeklinde sözlerini noktaladı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.