Demirel, esnafın sorunlarını dinledi

Karacabey’de esnaf ziyaretleri gerçekleştiren CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, S.S. Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi ile S.S. Taşıyıcılar Kooperatifi’ni ziyaret etti.
Demirel, CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş ve yönetim kurulu üyeleri ile esnaf ziyaretlerinde bulundu. Esnaflar işlerin durgunluğu nedeniyle Bağ-Kur primleri ile vergilerini ödemekte zorlandıklarını söyledi. Demirel’den bu sorunları Meclise taşımasını isteyen esnaflar, Demirel’in gösterdiği ilgiden memnun kaldıklarını ifade etti.
Çarşı esnafıyla dertleşen Demirel, daha sonra S.S. Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi’ni ziyaret etti. Kemal Demirel burada Kooperatif Müdürü Hasan Hüseyin Kula ve Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Kula ile görüştü. Esnafın dertlerini yerinde dinleyip sorunların çözümü için Ankara’da temaslarda bulunacağını belirten Demirel, ekonomideki durgunluğun en çok küçük esnafı vurduğunu söyledi. Demirel, “Çiftçinin ümitsiz, esnafın çaresiz olduğu böyle bir dönem görmedim. Toplumun her kesimi ümitsizlik sarmış. Çiftçi ve esnafın, “İşlerimiz çok güzel” demesini bende isterim. Ancak, ülkedeki her vatandaş borçla yaşar durumdadır” şeklinde konuştu.
“Karacabey ağlıyorsa, Türkiye ağlıyor demektir” diye konuşan Demirel, küçük esnafın yaşatılması için kredi vermek yerine, maliyetleri düşürücü önlemler alınması gerektiğinin altını çizdi. Demirel, “AKP İktidarı “Can Suyu” adında esnafa kredi veriyor. Çiftçiye, esnafa ve KOBİ’ye verilecek en iyi can suyu maliyetleri düşürmektir. Milli politikalar izleyerek, dışarıdan ülke içindeki üretime müdahale edilmesi önlenmektir. Ancak bu şekilde yaşadığımız darboğazdan kurtulur, Türkiye’yi yeniden ayağa kaldırırız” dedi.
Daha sonra S.S. Taşıyıcılar Kooperatifi’nin de şoförlerin sorunlarını dinleyen Demirel, Kooperatif Başkanı Fuat İlhan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. S.S. Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Fuat İlhan, hükümetin esnafa vermeye düşündüğü “Can Suyu Kredisi” projesi içinde şoförlerin olmayışını anlayamadıklarına vurguladı. İlhan, uygulanan ağır vergilerin kamyoncu esnafını zorladığını da sözlerine ekledi.
Demirel, kamyoncu esnafının Can Suyu Kredisi’nden yararlanamayışının anlamsız olduğunu belirterek konuyu takip edeceğini ifade etti. Demirel sorunların bir rapor haline getirilerek, kendisine sunulması halinde kamyoncu esnafının sıkıntılarının çözümü için çalışma başlatacağını kaydetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.