Demir’de adaylığını açıkladı

Demir’de adaylığını açıkladı
Karacabey’de uzun yıllar Sadık Yılmaz Halk Kütüphanesi Müdürlüğü yapan geçtiğimiz yıl emekli olan Zeki Demir, önceki gün AK Parti’den Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. 
AK Parti’nin ilçedeki kurucularından ve ilk Başkanı Salih Bağış’ın ofisinde düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını açıklayan Zeki Demir, tabanın talebi doğrultusunda böyle bir karar aldığını söyledi. Demir, “Belediye Başkanlığı için hizmet aşkıyla dopdolu, Karacabey sevdalısı olan insanlar çıksın. Şimdi aday adayı olan her kes halka gidiyor, “Beni seçer misin?” diye. Ama ben direk halkın içinden geliyorum” dedi.
Ülkesi ve Karacabey için Almanya’yı terk ettiğini dile getiren Zeki Demir, 6 kez sürgün edildiğini ve hepsinde de hukuk mücadelesini kazanarak geri geldiğini vurguladı. Demir, “Ben hizmete talibim” diyerek, son yapılan ankette adının yer almamasını da eleştirdi.
Demir, “Bu anket kimler nasıl yapıyor bilemiyorum. Halkın arasında ismimiz sıkça anılıyor. Seçmenin bu yöndeki olumlu tutumu benimde Belediye Başkan adaylığını düşünmemi sağladı” diye konuşarak AK Parti’den Belediye Başkan aday adayı olacağını resmen açıkladı.
Demir, halkın dayatmaları sevmediğini ve bunu cezasını sandıkta kestiğini hatırlatarak, “Siz neden aday olmuyorsunuz” baskısıyla adaylığını açıkladığını belirtti.
“Siyaseti, siyaset gibi yapmak için buradayım” diyen Demir, oy endişesiyle birileriyle anlaşma yapmanın doğru olmadığını kaydetti. Demir, “Birileri gibi taşın altına elimi değil, tüm vücudumu sokarak çalışacağım. Bu hizmete ben talibim. Hizmete talip olanlar çıksın bende varım desin. Meydanlardaki seçim yarışının şimdiden çok zevkli ve renkli geçeceğine inanıyorum” şeklinde konuşarak basın toplantısını noktaladı.
AK Parti ilçedeki kurucularından ve ilk Başkanı  Salih Bağış, Zeki Demir’in arkasında değil yanında olduklarını belirterek, Demir’e tam destek vereceklerini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.