Demir parmaklıklar ardında 23 Nisan (!)

Karacabey 14 Eylül İlk/Orta Okulu'nda önceki gün düzenlenen, “23 Nisan Bayramı” ilginç görüntülere sahne oldu. Çocuklarını ya da torunlarını görmek için okula gelen veliler, bahçenin darlığı nedeniyle şenlikleri dışarıdan izlemek zorunda kaldı.
    23 Nisan kutlamalarının statlardan kaldırılmasıyla birlikte her okul kendi bünyesinde bayramı kutlamaya başladı. Birbirinden güzel gösterilerle 23 Nisan coşkusunu yaşamaya çalışan öğrenciler, Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı günü neşe içinde kutladı.
    Karacabey'de yapılan 23 Nisan kutlamalarının en ilginci ise, 14 Eylül İlk/Orta Okulu'nda yaşandı. Hapishaneyi andıran demir parmaklıklar ardından çocuklarının ya da torunlarının 23 Nisan şenliğini izleyemeye çalışan veliler, bahçenin dar olmasına isyan etti.
    Yoğun kalabalık nedeniyle gösterileri dışarıdan izlemek zorunda kalan veliler, eğitimde bahçe kavramına dikkat çekerek, “Çocukların yetişmesinde öğrenmek ne kadar önemliyse, bahçede koşturması, oynayıp coşması da o kadar önemlidir. Taş yığını altında bahçe denilen yerlerde çocuklar nasıl gerekli eğitimi alabilir. Bir de taş yığınına dönen okullarda bahçe darlığı maalesef acilen çözülmesi gerekli konular arasında yer almaktadır.
    Bizler, çocuklarımızın coşkusunu hapishane gibi demir parmaklıklar ardından değil, içeriye girerek rahatça izlemek istiyoruz. Yoksa çok şey mi talep ediyoruz. Bu konuda yetkilileri göreve çağırıyoruz” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.