Dayı Karacabey Derneği minik Cerensu’ya umut oldu

Karacabey Belediyesi tarafından kuruluşu gerçekleştirilen Dayı Karacabey Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, tedavisine katkı sağladığı minik Cerensu’ya umut oldu.
Minik Cerensu’nun İstanbul’daki hiperborik tedavi masraflarını karşılayamayan yakınlarının, Dayı Karacabey Derneği’nden yardım talebi üzerine devreye giren Dernek Başkanı Abdullah Yalazı, 3200 liralık tedavi masraflarını kendilerinin üstlendiğini açıkladı.
Yardımsever ve duyarlı Karacabeylilerin şefkat elini ve yardımlarını, hasta, engelli, kimsesiz ve yardıma muhtaçlara ulaştırmaktan gururu duyduklarının altını çizen Yalazı, 4 yıllık üniversite öğrencilerine de karşılıksız burs vermeye başladıklarını duyurdu. Şu ana kadar 20 Üniversite öğrencisine karşılıksız burs verdiklerini açıklayan Yalazı, “Dernek olarak, yoksulun elinden tutabilmenin, dinimizin yardımlaşma emrini yerini getirmenin gururunu taşıyoruz. Kimsesiz, engelli, hasta ve bakıma muhtaç insanlarımıza akülü-Aküsüz sandalye, nakdi ve ayni yardımlar, titiz bir araştırmanın ardından ihtiyacı olan ve başarılı üniversite öğrencilerine de burs yardımları yapıyoruz. Burs verdiğimiz kardeşlerimizin sayısını da artırmak başlıca amacımız. Şüphesiz, etrafımızda gerçekten elinden tutulması gereken insanlarımız var. Bu konuda tüm Karacabeyli vatandaşlarımızı el ele verip birlikte hareket etmeye çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.
Başkan ÖZKAN, derneğin çalışmalarından çemnun
Önceki gün Dayı Karacabey Derneği’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da yaptığı açıklamada “Belediye olarak böyle bir derneğin Karacabey için elzem olduğunu ve mutlaka kurulacağını seçim vaatlerimin arasında sıralamıştım. Çok şükür bu vaadimi de gerçekleştirmekten, yardımsever Karacabeylilerin katkılarının ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasından son derece memnunum.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.