Danışment’te taş ocağı sıkıntısı

Karacabey Danişment Köyü’nde faaliyet gösteren Taş Ocağı üreticiye zarar verdiği gerekçesiyle şikayet konusu oldu.
Danışment Köyü Çal Tepe mevkiinde faaliyette bulunan taş ocağının ürünlerine zarar verdiğini iddia eden çiftçiler konuyu yargıya taşıdı. Geçtiğimiz ay Danışment Köyü’ne çıkartma yapan CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel ve İlçe Başkanı Orhan Karabaş, konuyu gündeme taşımış ve üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi için gerekli girişimlere başlayacağını ifade etmişti. CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, yaşanan bu süreçte Taş Ocağı’ndan zarar gören üreticilerin bir araya gelerek, zararlarının tespiti için mahkemeye başvurduğunu belirtti. Mahkeme’nin yaptığı zarar tespit çalışmaları sonunda, Taş Ocağı’ndan şikayetçi olan üreticiler zararlarının giderilmesi için tazminat davası açabilecek.
CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, konuyu yakından takip ettiklerini söyledi. Karabaş, “22 Temmuz seçimlerinin ardından AKP’ye yakın çevreler iş bitirmeye başladı. Karacabey, dağıyla ovasıyla bu iş bitiricilerin yağmasına uğramıştır. Şahinköy, Kıranlar, Taşlık, Yeniköy, Çarık ve Kurşunlu köylerinde bu iş bitiricileri gördük. Şimdi de Danışment’te Taş Ocağı’ndan kalkan tozlar üreticiyi vurdu. İşletmelerin havayı kirleterek vatandaşların mahsulünü ve sağlıklarını bozduğu yönünde şikayetler aldım. Gece gündüz çalışan bir taş ocağı var ve buradaki arazilerin üzerine toz inmekte. Bu toz aynı zamanda insanların sağlığını da bozarak akçiğer kanserine neden olmakta” diye konuştu.
“Danışment Köyü’nde yaşananları gündeme getirerek vatandaşımızın derdini çözmeye çalıştık” diyen Karabaş, AKP milletvekili ve yöneticilerinin köylere gidip vatandaşın derdini dinleyecek yüzü olmadığını vurguladı. Karabaş, “Burada insanlarımızın sağlığıyla oynayan bu taş ocağı konusunda yetkilileri göreve davet ediyorum. Sayın Vali, Karacabey Kaymakamını, Çevre Müdürünü, Sağlık Müdürünü göreve davet ediyorum. İnsanlarla oturup halkın dertlerini dinlesinler, çözüm bulsunlar. Türkiye Cumhuriyeti devletinin büyüklüğünü göstersinler” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.