Daha önceleri neredeydiniz?

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun doğalgaz projesini sahiplenmesini sert bir dille eleştirdi.
Koç, “Koyuncu doğalgaz projesi ortaya atıldığında hangi makamdaydı? Yine o tarihte Ankara’da Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) binasının nerede olduğunu biliyor muydu” diyerek Koyuncu’ya yüklendi.
Koç, “Susurluk Belediye Başkanı İsmail Güneş ile M.K.Paşa Belediye Başkanı Hayri Öztetikler’in doğalgaza nasıl kavuşulduğunu belirten açıklamalarını Koyuncu gör-mezlikten geliyor! Bu üç ilçenin belediye meclisleri Ergün Koç’a yetki verdi. EPDK yetkilileriyle görüşüp, projeyi hayata geçirirken siz neredeydiniz?” sözleriyle, Koyuncu’nun bölgede eski ve yeni yapılan her şeyi kendisinin yaptığını söy-leyecek kadar siyasi etik kurallarını yerle bir ettiğini dile getirdi.Deniz Feneri davasına da değinen Ergün Koç, suçluların paraları topladıkları kişilerden özür dilemekle bu işin bitmediğini, benzer hortumlama işinin değişik isimlerle uzun yıllar devam ettiğini ve ülkenin dünyada itibarını sarsan bu olaydaki Türkiye uzantılarının da sonuna kadar gidilerek ortaya çıkarılmasını ve suçluların adalete teslim edilmesi gerektiğini kaydetti.
‘Takiyye alışkanlığı
AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun Karacabey, Mustafakemalpaşa ve Susurluk ilçelerinin doğalgaza kavuşmasının ve TOKİ’nin Karacabey’e kazandırılmasının kendisi tarafından gerçekleştirildiği iddialarını eleştiren Koç, “Pes doğrusu, bunlarda utanma kalmamış” dedi.
Koç, AKP Milletvekili Ali Koyuncu’y yüklenirken şu soruları yöneltti: “Türkiye’de takiye alışkanlığını sürdürmek isteyen odak noktalarını halkımız gayet iyi bilmektedir. Hiç kimse yapmadığı bir işi sahiplenemez. Başkalarının başarısını kendisine mal edenlere kargalar bile güler. Siyasete giren kişilerin de söylediği her söze dikkat etmesi gerekir. Sayın Koyuncu doğalgaz olayını sahiplenirken, üç ilçenin halkının bu masala inanacağını nasıl düşünebilir? Kendisi o dönemde hangi görevdeydi ve Ankara’da EPDK binasının yerini biliyor muydu? Üç ilçenin belediye meclisleri Ergün Koç’a doğalgaz işini takip etme ve sonuçlandırma yetkisi verirken Koyuncu neredeydi? Doğalgazın üç ilçeye getirilmesiyle ilgili olarak, Susurluk Belediye Başkanı İsmail Güneş ve Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Hayri Öztetikler arkadaşlarımız Karacabey’deki doğalgaz açılış töreninde ve diğer bazı toplantılarda Ergün Koç’a teşekkür ederken Sayın Koyuncu neredeydi? Sayın Koyuncu başkalarının yaptıklarını sahiplenmek yerine, milletvekili seçildiği bu son dönemde neler yaptığının ve bölgede noksanlığı görülen işlerden hangilerini sonuçlandırdığının hesabını versin.”
‘Kimi nutuk atıyor, kimi canını veriyor!
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, bir şairin yukarıdaki sözleriyle eleştirisini sürdürdü. AKP hükümetinin terörü engelleyemediğini söyledi. TOKİ nezdinde girişimlerde bulunarak ilçeye yeni bir projeyi armağan ettiklerini ifade eden Koç, Koyuncu’nun ilçelerdeki konuşmalarda TOKİ’yi de kendi eseriymiş gibi anlatmasını kınadı. AKP hükümetinin ülkede terörü engelleyemediğini sözlerine ekleyen Koç, Karacabey-Bandırma karayolu ile Ticaret Borsası’ndaki mısır kurutma işinin yıllardır yılan hikayesine döndüğünü belirterek, Koyuncu’nun şu sorulara halk huzurunda yanıt vermesini istedi:
“Taşlık, Çarık, Danişment, Kıranlar ve Şahin köylerindeki mermer, kireç ve taş ocaklarının tüm Karacabey’e zarar verdiği bilinirken ve Karacabey’deki tüm sivil toplum örgütleri istemediklerini ilan etmişken niye çevrecinin daniskası olamadı. Neden bu peşkeşi engelleyemedi? ‘Halkın istemediğini bizde istemeyiz’ sözleri nerde kaldı. Karacabey’de engellediğiniz işler varsa bunların neler olduğunu açıklamalısınız. Ova köylerinin geniş ve sıcak asfaltlı yol ihtiyacı ve Gölecik Barajı yapımı için altı yıl önce köylülerimize söz veren sizin yetkilileriniz değil miydi? Bunları size sormayacaklarını mı zannettiniz? Yeniköy’de denizden kum çekme faaliyetini de sahiplenebilir misiniz? Gölecik ve Yeşildere barajlarının projeleri yaklaşık altı yıl önce tamamlandı. Bunca yıl Karacabey halkının baraj isteklerine rağmen bunları inşaat programına niçin aldıramadınız? Karacabey’li çiftçi kan ağlıyor. Hacizleri soruyor musunuz? 2002 yılında yolsuzlukları, yoksulluğu ortadan kaldırma sözü veren iktidarınız değil miydi? ‘Türkiye’de yolsuzluklar artıyor’ diyen bir devlet müfettişini neden görevden aldırdınız? İnsanlara iş ve aş bulmak yerine, yoksullaşan insanları kömür ve diğer yardımlarla sadaka ekonomisine alıştıranlar kimler? Milyonlarca gencimiz bu ülkede işsizler ordusu meydana getirdi. Bunlara hangi çözümü buldunuz? yoksa yine onları da kömür ve gıda yardımlarıyla oyalamayı mı düşünüyorsunuz? Cumhuriyetin unutulmaz eserlerini özelleştirirken, onlardan elde edilen gelirler hangi işlerde kullanıldı?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.