Cumhuriyet’in izcileri döndü

Cumhuriyet’in izcileri döndü
Karacabey Cumhuriyet İlköğretim Okulu izcileri bir hafta süren Ahmet Hamdi Gökbayrak Anadolu Öğretmen Lisesi’ndeki “Kar adam kış kampı“ndan döndü.
28.Ocak 01.Şubat tarihleri arasında İl İzci Kurulu tarafından düzenlenen “Kar adam kış kampı”na Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan 14 öğrenci ile İzci Lideri Süreyya Şişmanlar katıldı.
Uludağ’daki Soğukpınar Köyü’nde kamp yapan ekip, burada birbirinden güzel aktivitelere imza attı. 5 gün boyunca izciler kızak kayma, kartopu oynama, kardan adam yapma gibi etkinliklerin yanında, izcilik ile ilgili teknik bilgiler, izci düğümleri, izci şarkıları, izci alkışları gibi konularda eğitim aldılar. Ahmet Hamdi Gökbayrak Anadolu Öğretmen Lisesi’ndeki kampa toplam 148 izciye, 20 izci lideri eşlik etti.
Çetin doğa koşullarında yaşama eğitimi alan izciler kardan kulübe (İGLU) yapımını öğrenerek içinde yaşama konusunda bilgi aldı. Gece ve gündüz yürüyüş etkinliği yapan izciler karda yürüme tekniklerini öğrendiler.
Temizlik, düzen gibi konularda uygulamalar yapan izciler, yaratıcı düşüncelerini geliştirici çalışmalara da yer verdi. Yaptıkları çalışmaları gece etkinliklerinde sergileme imkanı bulan Cumhuriyetin minik izcileri, doğayla uyum içinde yaşamayı da öğrendiler. Gündüz karın keyfini çıkaran izciler, gece de yaptıkları skeçler, parodiler ve söyledikleri şarkılarla oldukça mutlu anlar yaşadı.
26 öğrenciyle katıldıkları kamptan memnun olarak döndüklerini belirten Cumhuriyet İlköğretim Okulu İzci Lideri Süreyya Şişmanlar, bu tür faaliyetlerin öğrenci gelişiminde önemli bir yeri olduğunu belirtti. Bu tür faaliyetlerin öğrencilerin kendine olan güvenini artırdığının altını çizen Şişmanlar, doğayla iç içe olan çocuklarda dostluk kavramının da ön plana çıktığını söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.