Cumhuriyet’e sahip çıkacağız!

ADD Karacabey Şubesi Başkanı Haluk Aka, şu görüşlere yer verdi; “Cumhuriyet sayesinde kulluktan vatandaşlığa, saltanattan özgür seçimlere, şeyh şıhlıktan laikliğe, kapitülasyonlardan karma ekonomiye geçmemiz çağdaş ve medeni ülkeler seviyesine ulaşma mücadelemizin yegane temeli Cumhuriyet yönetimidir. Cumhuriyet her dönem çeşitli saldırılara uğramıştır. Kişiler çıkarlarını ülke çıkarlarının önünde görenler, ülkemizi orta çağın karanlıklarına götürmek isteyenler bu emellerini fırsat buldukları her an topluma dayatmaktadırlar. Hatta bu kişiler yabancı ülkelerle işbirliğine girerek ülkemizi bölüp parçalayabilmek istemektedirler. Bu şartlar altında dahi vazifemiz Türk istiklal ve Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatmaktır. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.

Bu insanlar unutmamalıdır ki, özençle baktıkları ve yaşam şekillerini kendilerine rehber edindikleri komşu Arap ülkelerindeki kadınların bugün bile sahip olamadıkları haklara Türk kadınları 89 yıl önce Cumhuriyet sayesinde kavuştu.

Cumhuriyetimizin sonsuza değin yaşatılması için Atatürk ilke ve devrimlerini yaşamamızın her alanına rehber edinen bizler, onun çizdiği bu aydınlık yolda yürüyerek sahip çıkacağız. Türk ulusunu Misak-i Milli sınırlarının içersinde, birlik ve bütünlüğümüzü sürdüreceğimizi kararlı bir şekilde dünyaya haykırmaya devam edeceğiz.

Bugünleri bizlere armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, kahraman Türk ordumuza minnet ve şükranlarımızı sunarken, vatan uğruna canını veren tüm şehitlerimizi de saygıyla anıyoruz. Atam rahat uyu, kurduğun ve bizlere emanet ettiğin Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacağız. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.