“Cumhuriyet, tehdit altında”

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Gönül Avil, Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Cumhuriyete sarsılmaz bir azimle sahip çıkacaklarını vurgulayan Avil, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türk milletinin emperyalizme karşı destansı direnişinin eseri Cumhuriyetimizin 90.yılını coşkuyla kutluyoruz.

Kurtuluş Savaşı'nın parolası özgür vatan, özgür ulustur. Üniter yapı, ulus devlet, çağdaş toplum, akıl ve bilimin esas alınması Cumhuriyet'in kuruluş felsefesiydi.

Ekonomik ve siyasal bağımsızlık ise hem kurtuluşun, hem de kuruluşun vazgeçilmez ilkesiydi.

Ne acıdır ki, bugün Cumhuriyet, büyük bir saldırı ve tehdit altındadır. Emperyalizmin sözcülüğüne ve destekçiliğine soyunanlarca ülkenin kurucu değerleri, sistematik biçimde toplumsal bellekten silinerek ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır. Artık Cumhuriyet ile topyekûn bir hesaplaşma söz konusudur.

Kurtuluş ve kuruluş önderi Atatürk'ün ders kitaplarından, eğitim programlarından, bayram kutlamalarından çıkarılması, kurumlardan, okullardan, caddelerden adının silinmesi, gelinen noktayı apaçık göstermektedir. Sözde “Yeni Anayasa” çalışmalarıyla ulus devletin, üniter yapının, Cumhuriyetin kazanımlarının, tasfiyesinin, hukuki altyapısı oluşturulmak istenmektedir.

Cumhuriyetin anlam ve değerini özümseyen ulusumuzun 90 yıl önce olduğu gibi, günümüzde de bu emperyalist oyunları bozacağına, Cumhuriyeti'ne sahip çıkacağına inancımız tamdır. Hiçbir yasak ve engelleme, Cumhuriyet coşkusunu  ve sevgisini ortadan kaldıramaz, gönüllerden ve belleklerden silemez. Kuşkusuz, Cumhuriyet bu badireden daha da güçlenmiş olarak çıkacaktır.

Cumhuriyet'e ve onun değerlerine sahip çıkmak, CHP Karacabey İlçe Yönetimi ve saygıdeğer en sade üyesi için bir vatan borcudur. Sevgi, saygı ve minnetle andığımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu uğurda canını feda etmiş tüm aziz şehitlerimizin mirası olan Cumhuriyetimize, devrimlere, laik, demokratik, sosyal hukuk devletine, üniter-ulus devlete sarsılmaz bir azimle sahip çakacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.” 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.