“Cumhuriyet tarihinde görülmemiş hizmete devam!”

Karacabey Ziraat Odası dün Meclis Toplantısı’nı basına açık şekilde gerçekleştirdi. Şeffaf bir kurum olduklarını belirten Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, faaliyetleriyle ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.
Başkan Erhan Erdem öncülüğünde Oda Binasında gerçekleştirilen toplantıya, Meclis Başkanı İbrahim Büke, meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.
Başkan Erdem, 50 yılda yapılacak hizmetleri 3 yıla sığdırdıklarına vurgu yaptı. Ziraat Odası’nın tüm defterlerinin herkese açık olduğunun altını çizen Erdem, “Her gittiğimiz köyde tüm çiftçilerimize lütfen gelin defterlerimize bakın ve bize hesap sorun diyoruz. Biz şeffaf bir kurumuz. Defterlerimiz tüm üyelerimize ve çiftçilerimize açıktır. Bizim her şeyimiz nettir. Sadece işimizi yapıyoruz ve hizmet üretiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiş işler de yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Yeni Binamız 14 Eylül’de hizmete girecek
Toplantıda ilk olarak yapımı devam eden yeni hizmet binasına değinen Başkan Erdem, “Ziraat Odamız bize dar geliyordu. Biz de çiftçilerimize ve Karacabeyli vatandaşlarımıza yakışır yeni hizmet binası için Karacabey Belediyesi’ne yer talebinde bulunduk. Talebimiz olumlu cevap aldı ve şu an inşaatımızın 3. katına çıkıldı. Hedefimiz de Karacabey’in kurtuluş günü olan 14 Eylül’de yeni hizmet binamızın açılışını yapmak. Yeni hizmet binamız herkesin huzur bulacağı, çiftçilerimizin, meclis üyelerimizin ve çalışan personelin rahat edebileceği, Türkiye’nin en büyük Ziraat Odalarından biri olacak. 1700 m2 alan üzerinde, kompozit dış cephe kaplama ile ömür boyu boya, badanama sorunu asla olmayacak. Alttan ısıtmalı ve özel havalandırmalı olacak. Bu binada en büyük hayalimiz çiftçilerimizin malını en iyi şekilde pazarlamak. Bunda da başarılı olabilmek için, dış ticaret uzmanıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Çiftçilerimizin mallarını layık olduğu şekliyle, heba olmadan en iyi şartlarda satmak istiyoruz.
200 adet makine- ekipman dağıttık
İkinci olarak değerli meclis arkadaşlarımın yanımda dimdik durmasıyla Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir hizmet gerçekleştirdik. Türkiye Ziraat Odaları’nın hiçbirinde görülmemiş 200 adet makine-ekipman dağıttık. Bunu yaparken de bize en uygun fiyatı veren kurumdan aldık. Üyelerimizin alınterini Ziraat Odası olarak aidat üzerinden alıyoruz. Her zaman dediğim gibi aidat onlara ait bir kavram. Yani onların paralarını topluyoruz ve geri hizmet olarak döndürüyoruz. Hizmet ederken 1 kuruşu dahi heba etmiyoruz.
Karacabey çiftçisinin zor durumda olduğunu biliyoruz. 900 milyon resmi bankalara borcumuz var. Defalarca söyledim, Türkiye’de doğru verilere ulaşmadan Türk tarımı asla başarılı olamaz. Karacabey’de işlenebilir tarım arazisi 684 bin dekardır. Ziraat Odası’nda kayda giren bölümü ise yıllara göre değişkenlik göstererek 320-350 bin dekar arasındadır. Kalan 320 bin dekarlık arazi kayıt dışıdır. Gözükmeyen arazilerden destekleme alamıyoruz. Bilimsel verilere ulaşılmadığı için bu ülkenin tarımı karanlıkta yürüyor. Doğru bilimsel verilere ulaşılan her nokta bilimin ışığında aydınlanacaktır.
Şeker Fabrikası’nı açtık!
Biz Ziraat Odası olarak Karacabey çiftçisinin karanlıkta yürüdüğünü görünce Susurluk Şeker Fabrikası’nın açılmasının artı kazandıracağını düşünerek büyük bir mücadele verdik. Susurluk Şeker Fabrikası’nın açılmasıyla bunu başardık. Bunu siyasi partilerle, kurumlarla ve kişilerle birlikte başardık. Fabrikanın açılmasında ‘Biz’ duygusuna bir kez daha tanık olduk. Biz olmak başarının sırrı oldu.
İlk imzayı biz attık
Şeker Fabrikaları’nın özelleştirilmemesi için de başta ben olmak üzere meclis üyesi arkadaşlarımın imzalarıyla dilekçeyi Cumhurbaşkanı’na ilk biz sunduk. Karacabey Ziraat Odası doğru eleştirilere her zaman açık bir kurumdur. Bizleri eleştiren vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Elbette bizimde eksikliklerimiz olabilir. Doğru eleştiriler her zaman bizi hem geliştirir hem de güçlendirir. Çünkü bizi doğru noktaya götürür.
Ayrıca, Ziraat Odamızın bünyesine 3 Ziraat Mühendisi dahil ettik. Bayan Ziraat Mühendislerinin iş bulmasının zor olması sebebiyle mühendislerimizi bayan olarak seçtik. Onlara bir araç alarak çiftçilerimize daha iyi hizmet vermelerini sağladık. Karacabey’de bayanların kurmuş olduğu kooperatiflere de makine-ekipman desteğinde bulunduk.
50 yılda yapılacağı 3 yıla sığdırdık
Göreve geldiğimiz günden itibaren 50 yılda yapılacak hizmetleri 3 yıla sığdırdık. Bunun takdir edilmesi gerekir. Bu yolda inançla yürünür. Bizde öyle yapıyoruz.
Peder ne der, kader ne der!
Bir kıssayla bunu anlatmak gerekirse, İstanbul’un fetheden Fatih Sultan Mehmet, çocukluğunda biraz yaramazlık yapınca, babası II. Murat Han; “Ne kadar yaramaz bir çocuksun, senden adam olmaz…” diye çıkışır. Bu konuşmaya şahit olan büyük veli Akşemseddin Hazretleri ise duyduğu bu sözler üzerine gülümseyerek; “Peder ne der… Kader ne der…” diye mırıldanır… Biz meclis üyesi arkadaşlarımla her zaman kadere inandık. Kader ne derse o olur.
Herşeyimiz şeffaf!
Şu iyi bilinmelidir ki, bir insanın hangi inanç, ırk ve partiden olduğunun bir önemi yoktur. Önemli olan ne iş yaptığıdır. Yaptığı işe bakılır. Ziraat Odası ekipman alıyor, araba alıyor, bilgisayarlarını yeniliyor, bina yapıyor. Her yerde, herkese rahatlıkla söylüyorum, ‘Gelin defterlerimize bakın, bize hesap sorun’ diye. Kapılarımız da, defterlerimiz de herkese açık” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.