Cumhuriyet sonsuza değin yaşayacak!

Geçmiş yıllarda halkın da katılımıyla stadyumlarda coşkuyla karşılanan Cumhuriyet Bayramı’nın bu yıl kutlamaların kaldırılması nedeniyle buruk geçtiği gözlendi. Yalnızca Cumhuriyet Alanı’nda sınırlı kalan kutlamalar, ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

            Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle süren kutlama etkinlikleri, Kaymakamlık’ta tebriklerin kabulü ile devam etti. Bu arada CHP İlçe Teşkilatı ise, ellerindeki karanfilleri Atatürk Anıtı’na bıraktı.

Daha sonra Kaymakam Ahmet Yurtseven, Garnizon Komutanı Vekili Üsteğmen Kerem Salkal ile Belediye Başkan Vekili Gönül Avil, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

            Günün önemini belirten bir konuşma yapan Kaymakam Ahmet Yurtseven, milli birlik ve beraberliğe dikkat çekti. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın tarih adına büyük önem taşıdığını belirten Yurtseven, “En olumsuz koşullarda güçlü devletlere karşı kazanılan Kurtuluş Destanı asla unutulmamalıdır. Bu destan, Türk milletinin milli birliğinin sembolüdür.

Milli kuvveti arkasına alan Atatürk, Samsun’a çıkmış ve bağımsızlık hareketini başlatmıştır. Atatürk önderliğinde sel olup taşan Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti’ni yeniden kurmuştur. Kazanılan zafer sonrası, Türk milletinin yapısına en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyet ilan edilmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi minnetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.

Kaymakam Yurtseven’in konuşmasının ardından Anadolu Lisesi ve İ.M.K.B. Kız Meslek Lisesi’nden birer öğrencinin şiirleri büyük alkış aldı.

Karacabey Kafkas Derneği’nin folklor gösterileriyle süren kutlamalar, tüm okulların katılımıyla gerçekleşen Geçit Töreni’nin ardından noktalandı.

          

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.