Cumhuriyet kutlamaları sona erdi

Karacabey'de, Cumhuriyet'in 90. yılı kutlamaları önceki akşam gerçekleşen fener alayı, halk konseri ve havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Fener alayında, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde meşale ve Türk bayraklarıyla İmaret Cami'ye kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında birçok vatandaş da evlerinin balkonlarından alkışlarla Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu. Vatandaşlar, 10. Yıl Marşı eşliğinde yürürken zaman zaman “Yaşasın Cumhuriyet” , “Şehitler Ölmez” sloganları attı.

Milli birlik ve beraberliğin en güzel örneğinin yaşandığı fener alayında vatandaşlar, hep birlikte Cumhuriyet'in sonsuza değin yaşatılacağına vurgu yaptı.

Fener alayının ardından ilçenin sevilen müzik grubu Naturel, muhteşem bir konserle izleyenleri mest etti.

Konser öncesi coşkulu kalabalığa hitap eden Başkan Ergün Koç “Sizleri bu kalabalıkla, bu coşkuyla görünce ağlamamak mümkün değil. Ağlamak istiyorum. Sizler bugün Türkiye'nin en coşkulu kutlamalarından birine tanık oluyorsunuz. Türkiye'de, Karacabeylinin Cumhuriyet'e olan coşkusuna tanık oluyor. Bizler bugün bir şey daha yaptık hep birlikte. Cumhuriyet düşmanlarına, biz bu kadarız dedik. Biz bu kadar kişiyiz dedik. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun, yaşasın Cumhuriyet” ifadelerine yer verdi.

Konuşmasının ardından Başkan Koç, Cumhuriyet kutlamalarında emeği geçenlere plaket takdim etti. Ayrıca, 90. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen voleybol turnuvasının birincisi Bursasporlular, ikincisi Ortasarıbey ve üçüncüsü Belediye voleybol takımlarına başarı plaketi sunuldu. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür belgesi takdim edilen ödül töreni sonunda, miniklerin okuduğu Andımız'a yüzlerce kişi yüksek sesle eşlik etti.

Ardından sahneye çıkan Grup Naturel, zengin enstrüman ve repertuarlarıyla Karacabeylilere unutulmayacak bir Cumhuriyet coşkusu yaşattı.  Güncel popüler müziklerle, birbirinden hareketli şarkıların yer aldı repertuarlarında özellikle İzmir Marşı'nı seslendiren gruba izleyiciler coşkuyla eşlik etti.

Konserin ardından kutlamalar havai fişek gösterisiyle son buldu. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.