Cumhuriyet için zirveye yürüdüler

Karacabey'de, Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen “Cumhuriyet yürüyüşü” yoğun ilgi gördü.

Cumhuriyet'in 90. yılı etkinlikleri çerçevesinde önceki gün gerçekleşen etkinlikte, katılımcılar Türk bayraklarıyla Karadağ'ın zirvesine tırmandı.

Kıranlar Köyü'nden başlayan yürüyüşte, Belediye tarafından dağıtılan Türk Bayrakları ile yediden yetmişe herkes Cumhuriyet için zirveye yürüdü.

Siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği yürüyüşte, Belediye araçlarından katılımcılara 10. Yıl Marşı sürekli olarak çalındı.

Zirvede ise saygı duruşu ve istiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi. Katılımcılar, yüksek sesle andımızı okudu.

Başkan Ergün Koç, gezinin sonunda yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet'in bugün geldiği durum ortadadır. Ancak bizleri, Atatürkçülüğü ve Cumhuriyet'i hiçbir zaman yok edemezler. İnanıyorum bu irade yüce önderin kurduğu bu Cumhuriyeti ilelebet muhafaza ve müdafaa edecektir” dedi.

Etkinlik sonunda katılımcılara cantık ve ayran ikram edildi.

92'lik Hüseyin dede ilgi odağı oldu

Etkinliğe damga vuran isim ise 92 yaşında olmasına karşın yürüyüş gurubunun en başında yer alan Hüseyin Zeybek oldu.

Karacabey'in en eski traktör tamircisi olan Tamirci Hüseyin olarak tanınan Hüseyin Zeybek, etkinliğe katılan en yaşlı isim oldu. Zeybek, en önde çıktığı zirvede ise istiklal Marşı okunurken gözyaşlarına hâkim olamadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.