Cumhuriyet İ.Ö.O. öğrencilerinin kütüphane ilgisi

Cumhuriyet İ.Ö.O. öğrencilerinin kütüphane ilgisi
Millî Eğitim Bakanlığı’nın Mart ayının son pazartesi günü başlayan haftanın ‘Kütüphane Haftası’olarak kararlaştırmasının ardından, Karacabey Sadık Yılmaz Halk Kütüphanesi de etkinliklerini tüm hızıyla sürdürüyor.
            Önceki gün İ.M.K.B. Meslek Lisesi 9/B sınıfı öğrencilerinin kütüphaneyi ziyaret etmelerinin ardından, dün de Cumhuriyet İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencileri Sadık Yılmaz Halk Kütüphanesi’nin konuğu oldu.
            Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Murat Ağırman, Sınıf Öğretmenleri Saim Geze, Fahri Kaya, Süreyya Şişmanlar ve Müzik Öğretmeni Ayşen Çeliköz önderliğinde gerçekleşen programa, Bursa Kütüphane Müdürü Ömer Saim Kurmuş da katıldı.   
Kütüphane Müdürü Zeki Demir, kütüphaneleri halka ve öğrencilere tanıtmayı amaçladıklarını belirterek, okumaya olan ilginin artırılması için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Demir, kütüphane haftasının amaçlarına değinerek şunları söyledi; “Kütüphanelerimiz kültürel, ekonomik ve sosyal kalkınmada önemli bir yere sahiptir. Halkımızın ve öğrencilerimizin kütüphanelerden yararlanmalarını sağlamak en önemli görevimizdir. Kütüphaneler, her yaş ve kültür düzeyindeki okuyucularımızın, eğitici ve kültürel faaliyetlerden ücretsiz yararlanacağı ve boş zamanlarını geçireceği yerlerdir. Büyük Atatürk’ün, “Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür” sözü, kütüphanelerin ne kadar önemli olduğunun göstergesidir. Dinimizde de bu konuda önemli tavsiyeler bulunmaktadır. Kütüphaneler aydınlık yarınlara ulaşmamızı sağlayan köprüdür. Gelin hep beraber bu köprüden geçelim. Unutmayalım ki, gelişen zekaları bilgi ile donatmayan milletler yok olmaya mahkumdur” dedi.
            Daha sonra öğrenciler, kütüphane hakkında merak ettiklerini sorarak Müdür Zeki Demir’den bilgi aldı. Yoğun sorulardan memnuniyet duyduğunu belirten Demir, öğrencilerin sorduğu her soruyu içtenlikle cevapladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.