Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sönük geçti

Karacabey'de, Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yıl dönümü kutlamaları sönük geçti.

Kaymakamlık Makamı'nda tebriklerin kabulü ile başlayan kutlamalar, Cumhuriyet Alanı'ndaki etkinliklerle devam etti.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki programda, Kaymakam Ahmet Yurtseven, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı ve Belediye Başkanı Ergün Koç, öğrenci, öğretmen ve halkın bayramını kutladı.

Günün önemini belirten konuşmayı Kaymakam Ahmet Yurtseven yaptı. Yurtseven konuşmasında, “Milletimizin en büyük bayramını coşkuyla kutlarken, Cumhuriyetimizi nitelikleri ve kazanımlarıyla daha da ileri taşıma gayreti içinde olmalıyız.

Atatürk'ün önderliğinde yürütülen İstiklal Mücadelesi'nin emsalsiz bir zaferle neticelenmesi ve ardından milletimizin kendi iradesi doğrultusunda yönetimde söz sahibi olmasını sağlayan Cumhuriyet'in kurulması, Türkiye'nin istikametini belirleyen çağdaş bir adım olmuştur.

Bu büyük eser milletimizin bağımsızlık aşkının ve güçlü yarınları hep birlikte kurma anlayışının doğal yansımasıdır.

Şüphesiz Cumhuriyet'in ilan edilmesi, Türk milletini çağdaş, uygarlık seviyesine ulaştıracak adımların en önemli aşamasını oluşturmaktadır.

Cumhuriyet'in kuruluşu ile birlikte, Atatürk'ün önderliğinde, Türkiye'nin dünya sahnesindeki hak ettiği yeri alabilmesi ve ilelebet payidar kalabilmesi için güçlü bir irade ortaya konulmuştur. Bu irade ve azmin, yöneticisinden vatandaşına kadar toplumun bütün kesimlerini kuşatmış olması memnuniyet vericidir.

Bugün uluslararası alanda giderek yükselen bir profil sergilenmektedir. 

Etrafımızdaki tehditlere rağmen Türkiye Atatürk'ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” anlayışı çerçevesinde yakın bölgesine ve ötesine barış, adalet ve refahı yaymaya çalışmaktadır.

Dünyanın içinden geçtiği süreçte, bölgemizdeki çalkantılı dönemde ülke olarak daima güçlü olmak durumundayız. Türkiye'nin hedefleri ve öncelikleri bellidir. Yeni dünya düzeninde güçlü bir ülke olma iddiamızı gerçekleştirebilmemiz için önceliklerimiz mevcuttur.

Cumhuriyet ve demokrasimiz hiç şüphe yok ki, önemli önceliğimizdir. Demokratik rejimin erdemlerinin kıymetini bilmekte, bunun bilince içinde yarınlara güvenle bakmaktayız.

Ortak hedefimiz, herkesin demokrasi ve hürriyet içinde yaşadığı, hak ve özgürlüklerini evrensel standartlarda kullandığı bir Türkiye'dir. Türkiye'nin gelişmiş bir demokrasi haline gelmesi için, temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesinin, hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesinin taşıdığı önem açıktır. Bir ülkedeki özgürlük ortamı, esasen demokrasiye hayat veren bir güçtür.

Enerjimizi boşa harcamanın, kısır çekişmelerle günü geçirmenin getirdiği ağır yükü yakın tarihimizden biliyoruz. Yıllarımızı heba etmenin acısını hep birlikte çektik.

Terör belası başta olmak üzere ülke gündemini işgal eden sorunlarımızı sağduyu içinde kalıcı bir şekilde çözecek gücümüz ve tecrübemiz vardır. Hiçbir meselenin geleceğimizi ipotek altına almasına müsaade etmemeliyiz. Karanlık emeller peşinde olanlar, hayal kırıklığına uğrayacaklardır” ifadelerine yer verdi.

Kaymakam Yurtseven'in konuşmasının ardından Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu'ndan birer öğrenci şiir okudu.

“Cumhuriyet Koşusu”nda dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesinin ardından, İMKB Kız Meslek Lisesi Folklor Ekibi'ni gösterisi sundu.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlikler, Cumhuriyet Orta Okulu Bandosu eşliğinde tüm okulların katılımıyla gerçekleşen Geçit Töreni'nin ardından noktalandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.