Cuma hutbesinde “çözüm süreci duası”

Karacabey’de Başvaiz Nuri Demir’in Cuma hutbesinde “Çözüm sürecinin hayata geçirilmesi” için dua ettirmesini meclis gündemine taşıyan MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, “Bu olay hükümetin dini kullandığının ve ne kadar istismar ettiğinin en somut ispatıdır” dedi.
Başvaiz Nuri Demir’in 6 Mart’ta 46 camiye merkezi sistemle aktarılan vaazda cemaate “Teröristler ve hükümet arasında kabul edilen 10 maddenin hayata geçirilmesi için dua edelim” dediğini belirten MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Verdiği soru önergesinde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’tan, hutbe konusunda bilgi isteyen ve Başvaiz Nuri Demir hakkında ne tür işlem yapıldığını soran Özensoy, “Başvaiz Nuri Demir, Cuma vaazında ‘Çözüm sürecini Diyanet İşleri Başkanı’na sormuşlar. O da dua, dua, dua demiş. Teröristler ve hükümet arasında kabul edilen 10 maddenin hayata geçirilmesi ile ilgili duaya devam edelim’ deyip cemaati dua etmeye davet etti. Yüzlerce kişi de çözüm süreci için dua etmek zorunda kaldı” dedi.
Necati Özensoy, “Bu olay hükümetin dini kullandığının ve ne kadar istismar ettiğinin en somut ispatıdır.
Çözüm adını verdikleri ihanet sürecine artık Diyanet’i de ortak ettiler. Diyanet’in vaiz ve imamlarını da bu sürece halel gelmesin diye kullanmaya başladılar. Teröristbaşı Öcalan’la yürütülen süreci toplumda meşrulaştırmak için resmi din görevlilerinin alet edilmesi kabul edilemez.
Karacabey’de duyarlı vatandaşlar ‘Bu vaiz Diyanet’in mi? yoksa İmralı’nın mı? şeklinde konuşuyor. Yönetmelikler ve genelgeler gereği vaaz ve hutbelerde siyaset yapılamaz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.