Coşan: Çöp fabrikası kuracağız!

Coşan: Çöp fabrikası kuracağız!
Karacabey Demokratik Sol Parti Belediye Başkan Adayı Murat Coşan, ilçenin kanayan yarası haline gelen çöp sorunuyla ilgili projelerini ortaya koydu.
Mevcut çöplüğün üzerinin kapatılacağını ve bölgenin sosyal yaşam alanı oluşturulacağını belirten Murat Coşan, “Çöp işleme fabrikası kurulacak. Belediye kontrolünde kurulacak fabrikadan enerji üreten kojenerasyon ünitesiyle çöp toplama, işleme ve çevre temizliği işleri birlikte özelleştirilecek. Çevreye sorumsuzca atık su, katı atık, baca gazlarını bırakan ve bunları iyileştirmek için çaba göstermeyen kuruluşlara en sert yaptırımlar uygulanacak. Gürültü ve görüntü kirliliğiyle etkin mücadele edilecek, tüm sokakların bölgeye uygun çeşitlerle ağaçlandırılmasına azami önem gösterilecek” dedi.
DSP Belediye Başkan Adayı Murat Coşan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Fabrikayı hayata geçirene kadar, çöp toplayan insanlardan faydalanacağız. Barınma (prafabrik konutlar) çocuklarının eğitimi ve diğer hayati ihtiyaçlarını karşılayacağımız bu insanların, ayrıştırdığı geri dönüşebilir çöplerin değerlendirilmesi, depolaması ve satışını üstleneceğiz. İleride kuracağımız fabrika ve geri dönüşüm tesisinin işçileri de bu insanlar olacak. Şehir içindeki baz istasyonlarını şehir dışına taşıyacağız. Mustafakemalpaşa’da kurulması düşünülen nükleer atık çöplüğü için kamuoyu oluşturup, imza kampanyaları organize edecek bu tesisin yapımını engelleyeceğiz. Her yıl tekrarlanan, derelerimizi yaşanmaz hale sokan balık ölümlerini devamlı gündemde tutup, olayın takipçisi olacağız. Karacabey sınırları içinde, yetkimiz dahilindeki hiçbir ağacın kesimine müsaade edilmeyecek. Şehir merkezi, yolundaki çam ağaçlarının durumu ve tedavi olanağı Orman Dairesi Müdürlüğü’nden fikir alınıp uzman nezaretinde yapılacak. Konunun uzmanı olmayan kimselerin ağaçları budamasına müsaade edilmeyecek.
Budanan ağaçlara tüneyen, dalları olmadığı içinde sanki sayıları çokmuş gibi görünen, birkaç yıl önce Kaymakamlık bahçesindeki çınar ağacının kesilmesiyle gündeme gelen kargalar için uygun bazı binaların çatılarına barınaklar tesis edilecek, kötü görüntü ve gürültü kirliliğinin önüne geçilecektir. Karaagaç köylülerinin leyleklere gösterdikleri ilginin benzerini kargalara göstererek bu projeyle turizmi geliştirmeyi düşünüyorum. Ayrıca bu proje için cevre örgütlerinden sponsor bulacağıma inanıyorum. Barınaklarda 24 saat canlı yayın yapacak kameralara yer verilerek insanların ilgileri çekilecek. Konunun uzmanlarıyla davranışları incelenip deprem öncesi ne tepki verdikleri gözlenerek erken uyarı sistemi gibi görev yapacaklar. Özellikle gençlerden bu projeye ortak olacak meraklıların çıkacağını umuyorum. Mezarlıkların uygun yerlerine çınar ağaçları dikilerek kuşların barınmaları için ortam oluşturulacak Evi önüne, özellikle uzun ömürlü ağaç dikenlerden, sayıya bağlı olarak yüzde 30’a varan oranlarda su faturalarında indirim yapılacak. Karacabey’e hizmeti her zaman ön planda tutacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.