Çöplüğe yeşil makyaj

Karacabey Belediyesi’nin bölgede örnek gösterilen Atatürk Kültür Parkı yanında hizmet veren çöplük alanı şu günlerde kimlik değiştirmeye hazırlanıyor. Üzeri toprak dolguyla kapatılmaya başlayan çöplük alanı en geç iki ay içerisinde yeşil alan görünümüne kavuşacak. Uzun yıllar çöp dökülen sahanın Karacabey’e çok yakın mesafede oluşu, ilçe halkının zaman zaman pis kokulardan şikayetine yol açıyordu. Sorunu çözüme kavuşturmak isteyen Karacabey Belediyesi bu bölgeyi yeşil alan haline getirmeyi kararlaştırdı.
Son yasal düzenlemeler nedeniyle ilçe çevresinde çöplük alanı bulamayan ve yasa gereği komşu bazı belediyelerle bir araya gelerek, bölgede kurulan bir katı atık birliğine katılan Karacabey Belediyesi, BAKAB adındaki bu birlik faaliyete geçinceye kadar geçici olmak kaydıyla ilçe yakınında bir alanı çöp dökme yeri olarak kullanacak.
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, önceki gün toprak dolgusu yapılmaya başlanan eski çöplük alanında Temizlik İşleri Müdürü ve Kademe Amiri Ali Osman Konuk ile birlikte incelemelerde bulundu.

Kültür Park’a yeşil katkı
Başkan Koç, yeşil alan düzenlemesi yapılacak eski çöplükte metan gazı çıkışını da sağlayacak önlemler alınacağını belirtti. Yüzlerce kamyon dolusu toprakla örtülen çöp alanında önümüzdeki Eylül ayı içerisinde hızla çimlendirme çalışması yapılacağını sözlerine ekleyen Koç, “Yeşile bürünecek bu alan Atatürk Kültür Parkı ve ilçe görünümüne doğal güzellik katkısında bulunacaktır. Getireceği ek güzellik, burasının mazisini çok kısa sürede unutturacaktır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.