Çocuklarımı okuldan alacağım!

Çocuklarımı okuldan alacağım!
Karacabey Saadet Mahallesi 336 Sokak’ta oturan ve ekonomik sıkıntı nedeniyle açlık çektiklerini, açıkta kaldıklarını dile getiren Ahmet Taşavlı, çocuklarını okuldan alacağını söyledi.
Eşi ve 4 çocuğuyla zor koşullarda yaşam mücadelesi veren Ahmet Taşavlı, başta Kaymakamlık olmak üzere, Belediye ve yetkililerin ilgisizliğinden yakındı.
Devletten hiçbir yardım alamadığını dile getiren Ahmet Taşavlı, parasızlık nedeniyle çocukları Hasan, Güllü, Rabia ve Meryem’i okuldan almayı düşündüğünü kaydetti.
Kaymakam Dursun Balaban’ın 150 TL vererek, üç ay idare etmelerini istediğine dikkat çeken Ahmet Taşavlı, “Ben odun, kömür ya da para istemiyorum. İş istiyorum. Aileme bakmak, çocuklarımı okutmak istiyorum. Ancak, bu koşullarda dayanacak gücüm kalmadı. Devlet baba nerede? Devlet bize destek vermezse, ne yapacağımı bilmiyorum. Her seçim döneminde hizmet sözü veren siyasiler, seçildikten sonra bizleri unutuyor. Baraka tarzı evde 20 yıldır yaşamaya çalışıyoruz. Küçücük bir yağmurda evimizi sel basıyor. Lahım suları içinde kalıyoruz. Bu güne kadar çalmadık kapı bırakmadık, ancak yüzümüze bakan olmadı. Sıkıntımızı anlatmaya yetkili bulamıyoruz. Kaymakam bizi dinlemediği gibi azarlıyor ve konuşturmuyor. Bizler bu ilçenin vatandaşları değil miyiz? Neden ayrımcılık yapılıyor?
Biz de çocuklarımızın eğitim olanaklarından yararlanmasını istiyoruz. Sağlık hizmetlerinden bizlerin de yararlanmaya hakkı yok mu? Lütfen sesimize kulak verin. Kendim için değil, yavrularımın geleceği için, ailem için bize yardım edin. Dayanacak gücümüz kalmadı. Çocuklarımı okuldan almak zorunda kalacağım” diyerek dert yandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.