Çocukları gösterilerden uzak tutun

Milli Eğitim Müdürlükleri ve Emniyet, öğrencilerin terör protestolarına katılmaması için uyarıda bulundu.
“Çocukları gösterilerden uzak tutun”
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, terör protestolarına katılanlar arasında yoğunlukla lise ve ilköğretim öğrencilerinin bulunduğunu belirterek, “çocukları sokaktan uzak tutun” uyarısında bulunmasının ardından okul müdürlükleri de uyarıldı. 
İl Milli Eğitim Müdürlükleri, okul müdürlüklerine gönderdikleri yazıda, ülkenin dört bir yanında terörü protesto gösterileri düzenlendiğini, bu gösterilere katılanların arasında okul çağındaki çocukların da yer aldığını belirtti. “Hain örgütün amacı, milletimizi birbirine düşürüp, ülkemizi içten bölüp parçalamaktır” denilen yazıda öğrencilerin protesto eylemlerine katılmamaları için gerekli önlemlerin alınması istendi. Okul müdürlüklerine şu uyarıda bulunuldu:
“Sınıflarda devam devamsızlığın takip edilerek, öğrencilerin derslere devamının sağlanması aksi takdirde protesto eylemlerinde öğrenci tespit edilmesi halinde öğretmen ve okul yöneticilerinin sorumlu tutulacağını ve gereği önemle rica edilir.”
EMNİYET: “ÇOCUKLARI SOKAKTAN UZAK TUTUN”
Hakkari Dağlıca’da 12 askerin şehit olmasının ardından tepkilerin sokağa taşmasının ardından yapılan provokasyon uyarılarına, Emniyet Genel Müdürlüğü de eklendi. Protestolara katılanlar arasında yoğunlukla lise ve ortaöğretim öğrencilerininde katıldığı belirleyen emniyet yetkilileri, Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla, okul yöneticilerine “Çocukları sokaktan uzak tutun” uyarısında bulundu.
Emniyet Genel Müdürlüğü de Hakkari Dağlıca’da 12 askerin şehit olmasının ardından tepkilerin sokağa taşması üzerine provokasyon uyarısında bulundu. Protestolara katılanlar arasında yoğunlukla lise ve ortaöğretim öğrencilerinin de katıldığı belirleyen emniyet yetkilileri, Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla, okul yöneticilerine “Çocukları sokaktan uzak tutun” uyarısında bulundu.
Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Harekât Daire Başkanlığı’nca gönderilen gizli uyarı yazısında, “Güneydoğu bölgemizde terör örgütünün menfur eylemleri sonucu şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimizin üzüntüsü yurdumuzun her yerinde yaşanmaktadır. Bunun neticesi olarak lanet ve nefretle kınadığımız terör örgütünün bu eylemi halkımızı galeyana getirmiş ve protesto gösterileri düzenlenmiş ve düzenlenmektedir” denilerek şu tespit yapıldı:
“Ancak hain örgütün amacı milletimizi birbirine düşürüp ülkemizi içten bölüp parçalamaktır. Örgütün bu emelini gerçekleşmemesi için daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duymak zorundayız. Yıkıcı ve bölücü örgütler ile dış güçlerin oyunlarına gelmeyip birlik ve bütünlüğümüzü korumak için akılcı düşünüp sabırla hareket etmeliyiz.”
Protesto gösterilerinde öğrencilerin de yer aldığının gözlendiğinin ifade edildiği, 23 Ekim 2007 tarihli (Acil-gizli) ibareli yazıda, “Olası provokasyon ya da saldırılarda çocukların çok fazla zarar görebileceği ve sağduyulu davranmalarının mümkün olmayacağı için uzak tutulmaları uygun olacaktır” denildi.
Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla tüm illerdeki okul müdürlerinin konunun hassasiyeti hususunda uyarılmasının istendiği yazıda “öğrencilerin bu gösterilere katılmamaları için her türlü önlemin alınması” istendi. “Türkiye’nin geleceği olan çocukların derslerine devam etmeleri ve devletin verdiği eğitim ve öğretimi en iyi şekilde almalarının da önemli bir vatan borcu olduğu ifade edilen yazıda, “Kötü niyetli kişilerin açık hedefi ya da yönlendirme unsuru olan çocuklarımızın protesto eylemlerinde bulunduklarının tespit edilmesi halinde öğretmen ve okul yöneticilerinin sorumlu tutulması ve gereğinin yapılması” istendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.