Çocuklara “Vasiyetname” şoku

Karacabey Ova Köyleri yolunda büyük bir çiftliği ile İstanbul Yeniköy’de tarihi bir yalısı bulunan Mualla Kağıtçıbaşı’nın ölümünün ardından mirasını paylaşmak için mahkemeye başvuran çocukları, sürpriz bir vasiyetname ile karşılaştı. Ölümünden 1,5 yıl önce çocuklarından habersiz vasiyetname yazdığı ortaya çıkan Kağıtçıbaşı’nın mirasının ne kadar olduğu ve kime bıraktığı vasiyetname açıldığında anlaşılacak.
Yeniköy’deki tarihi yalıda oturan Karacabey’li Mualla Kağıtçıbaşı, son altı yılını rahatsızlığı nedeniyle yatalak olarak sürdürdü. Karacabey’de de çiftliği bulunan Kağıtçıbaşı’nın bakımını yalının üst katındaki kızı Fatma Kağıtçıbaşı üstlendi. Mualla Kağıtçıbaşı, 18 Ağustos’ta hayatını kaybetti. Kağıtçıbaşı’nın çocukları mirastan paylarına düşeni alabilmek için mahkemeye başvuruda bulunarak ‘tereke’ davası açtı. Yapılan incelemede Mualla Kağıtçıbaşı’nın 29 Mayıs 2007’de Beyoğlu 16’ncı Noterliği’nde bir vasiyetname hazırladığı ortaya çıktı.
Önceki gün ise yalıda bilirkişi eşliğinde mahkeme tarafından keşif yapıldı. Keşifte tarihi yalıda değerli antika eşyalar ile çok sayıda ziynet eşyası tespit edildi. Evde açılan kasada ise 10 milyon YTL değerinde hisse senetleri ile bankada bulunan 55 bin YTL’lik hesaba ilişkin evraklar ise mahkeme tarafından emanete alındı. Mahkeme tarafından vasiyetnamenin yollanması için Beyoğlu 16. Noterliği’ne ve Mualla Kağıtçıbaşı’nın hesaplarının tespiti için bankalara yazı yazılmasına karar verildi.
Mualla Kağıtçıbaşı’nın, tüm mirasını ölümünden önce hazırladığı vasiyetname ile Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) bırakmasının ardından eşi ve çocuklarıyla mahkemelik olan Dr. Muvaffak Gören ile yalı komşusu oldukları ortaya çıktı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.