Çimento fabrikasına pankartlı protesto



Bursa Milletvekili Mehmet Küçükaşık, Şahinköy’de geleceğe yönelik değerlendirme yaptı!

Çimento fabrikasına pankartlı protesto

CHP Bursa Milletvekili Mehmet Küçükaşık dün bir araya geldiği Şahinköylülere Çimento Fabrikası ve Taş Ocakları’nın zararlarını anlattı.

Şahinköylüler, “Çimento Fabrikası ve Taş Ocağı istemiyoruz” yazılı pankartlarla gövde gösterisi yaparken, Mehmet Küçükaşık, çimentocuların taktik değiştirerek planlarını sinsice gerçekleştirmeye çalışacak-larına dikkat çekti. Küçükaşık, köylüleri dinledikten sonra uyanık olunması ve bütünlük içerisinde hareket edilmesi gerektiğini belirtti.     

Kararlı bir duruş sergilenmesi halinde ise tehlikeyi önleyebileceklerini söyledi.

            Küçükaşık’ı dikkatle dinleyen Şahinköylüler; “Çimento Fabrikası istemiyoruz”, “Ünlü ovamız betonlaşmasın”, “Doğal Kaynaklarımız çocuklarımıza kalsın”, “Bir karış toprak bizim için en değerli hazinedir”, “Köyümüz kurudu, taş ocağı taş yaptı, kapansın!” yazılı pankartlarla kararlılıklarını gösterdi.

            Şahinköy’de önceki gün yapılan geleceğe yönelik durum değerlendirmesi toplantısına; CHP Bursa Milletvekili Mehmet Küçükaşık’la birlikte Ziraat Odası Meclis Başkanı Hasan Karahasanoğlu, DYP İlçe Başkanı Mustafa Çırpan, İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gülan, CHP İlçe Başkanı Sebati Toprak, Muhtarlar Derneği Başkanı Kemalettin Vural, Ova Köyleri Sulama Birliği Başkanı Sami Özseçen, Şahinköy ve civar köy muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

            Çimento Fabrikası ve Taş Ocağı ile ilgili yoğun tepkileri dinleyen Mehmet Küçükaşık Köylülerden sakin ve sabırlı olmalarını istedi. Küçükaşık, Karacabey Ovasını kurutacak fabrika yapılmasına göz yummaya-caklarını belirttikten sonra “Bu sadece Şahinköy’ü ilgilendiren bir proje değildir. Tüm Karacabey ve Güney Marmara tehdit altındadır. Bu proje devlet desteklidir. Açgözlü düşüncenin ürünüdür. Çimentocular, yıllık iki milyon dolarlık rantın kolay kolay peşini bırakmaz. Her türlü yolsuzluk ve kayırmanın takipçisiyiz. Her zaman ezilenin yanında yer aldık. Yine öyle olacak. Şahinköylülerin emrinde olacağım. Ovamızı yok etmek isteyen çimentoculara karşı sonuna kadar dik duracağım. Karacabey sahipsiz değildir” şeklinde konuşarak, konuyu gerekirse TBMM gündemine taşıyacağını duyurdu.

            Ziraat Odası Meclis Başkanı Hasan Karahasanoğlu; “Karacabey Ovası, Çukurova’dan sonra ikinci büyük tarım ve hayvancılık merkezidir. Çimento fabrikası geldiği takdirde, Tarıma dayalı fabrikalar burayı terk eder. Karacabey Ovası’nda çimento fabrikası hiçbir zaman olmayacaktır. Buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. El ele olduktan sonra hiçbir güç ovamızda tahribat yapamaz ” dedi.

            Ovaköyleri Sulama Birliği Başkanı Sami Özseçen Karacabey’in çok büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu kaydederek, tehlikenin farkında olduklarını söyledi. Özseçen, çok dikkatli olmayı istedi ve çimentocuları yakından izleyecek “Kontrol Komisyonu” kurulmasını önerdi.

            Özseçen’in komisyon önerisi katılımcılardan yoğun destek gördü. Bunun üzerine 14 Mart Cumartesi günü Şahinköy’de tekrar bir araya gelinmesi kararı alındı.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.