Çiftçiye büyük destek

Karacabey Ziraat Odası ile Ziraat Bankası Şubesi, çiftçilere büyük kolaylık sağlayacak olan ‘Başak Kart’ın tanıtımında bir araya geldi.
 Ziraat Odası’nda gerçekleşen tanıtım toplantısına, Başkan Nuri Karaca ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, Ziraat Bankası Şube Müdürü Ahmet Akpınar ile Müdür Yardımcısı Cihan Tok katıldı.
 Oda ve banka yetkilileri, Başak Kart’ın kullanımı konusunda protokol imzaladı. Buna göre, Ziraat Odası tedarikçi bayilik yapacak. Üreticiler, aldıkları kredileri sadece tedarikçi bayilerde kullanabilecekler.
Bu şekilde çiftçi, çektiği krediyi, tarım dışında kullanamayacak.
 Başak Kart’ın çiftçinin desteklenmesine büyük katkı sağlayacağını belirten Ziraat Bankası Şube Müdürü Ahmet Akpınar, 5 ay boyunca faiz uygulamasına gitmeyeceklerine dikkat çekti.
 Akpınar, “145 yıldır çiftçimizin hizmetinde olan bankamız, 6 yıl boyunca üzerinde çalıştığı Başak Kart ile desteğini sürdürmeye devam ediyor. Bu kartla, çiftçinin üretim konusu doğrultusunda limitler yüklenecek. Çiftçimiz, limitler dahilinde yapılacak alışverişlerde, petrol için 6 ay, diğer girdiler için (yem, tohum, ilaç ve gübre gibi) ise 5 ay faiz ödemeyecek” dedi.
 Başak Kart’ın diğer kartlardan farkını anlatan Akpınar şöyle devam etti; “Faizsiz dönem bittikten sonra ödeme yapmak istemeyenlerin borç miktarları, şubemizdeki kredi hesabına aktarılıp, bankamızın çok düşük olan sübvansiyonlu faiz oranından kredilendirilecek. Başak kartı kullanan üreticilerimiz, zaten çok düşük olan bankamız faiz oranlarını yarı yarıya düşürebilecekler. Eğer petrolde 6 ay, diğer girdiler 5 ay içinde ödeme yapılırsa, hiçbir faiz uygulamasına gidilmeyecek.”
 Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca ve üyeler, Başak Kart desteğinin üreticiler açısından önemli olduğunu belirtti. Şu ana kadar ki en gelişmiş kredi desteği olduğunu savunan Karaca, çiftçinin bu krediyi sadece tarımda kullanacak olmasının üretime büyük katkı sağlayacağına dikkat çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.