Çiftçinin yüzünü güldüreceğiz

Karacabey Demokratik Sol Parti Belediye Başkan Adayı Yüksel Ceylan, köy ziyaretlerine Ovaesemen, Beylik, Çavuşköy ve Danişment ile devam etti. Salça fabrikası projesinin detaylarını köylülerle paylaşan Ceylan, domates fiyatlarının yüzde 25 artacağını söyledi.
DSP İlçe yöneticileri ve meclis üyesi aday adayları ile birlikte köy ziyaretlerini sürdüren Belediye Başkan Adayı Yüksel Ceylan, çiftçilere domates fabrikası projesinin detaylarından bahsetti.
Seçimleri kazandıkları takdirde Belediye adına salça fabrikası kuracaklarını bir kez daha duyuran Ceylan, “Çiftçinin yüzünü güldüreceğiz” dedi. Kırsaldaki projelere yüzde 75 hibe desteği sağlandığını dile getiren Ceylan, fabrikanın 10 milyon TL’ye mal olacağını ve bunun 7 buçuk milyon TL’nın ajanslardan karşılanacağını söyledi. Domates üretiminin yoğun olduğu bir ova köyünde salça fabrikası kuracaklarını dile getiren Ceylan, “Özel salça fabrikaları ortalama yüzde 35 kar oranı ile çalışıyor. 20 dönüm hazine arazisi üzerine kuracağımız günlük 250 ton kapasiteli salça fabrikasını yüzde 10 kar ile çalıştıracağız. Bu yüzde 10’luk kar ile fabrikanın giderlerini karşılayacağız. Böylelikle domates fiyatları yüzde 25 artmış olacak. Özel fabrikalara rekabet gücümüz olacak. Fabrikada yaklaşık 400 kişiye iş imkanı sağlanacak. Projemizi hayata geçirdiğimizde köylümüz kalkınacak. Çiftçimiz para kazacak” diye konuştu.
Domates fabrikası projesini dikkatle dinleyen köylüleri, DSP Belediye Başkan Adayı Yüksel Ceylan’a gösterdiği ilgi ise gözlerden kaçmadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.