Çiftçilerde fenni muayene memnuniyeti

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu’nun girişimleriyle köylerde traktörlere yönelik başlatılan fenni muayene hizmeti devam ediyor. 26 Ocak’ta Çavuş Mahallesi’nde başlayan fenni muayene sayısı 17 köyde 350’ye çıktı. Çiftçinin memnuniyetle karşıladığı gezici fenni muayene çalışmaları, 24 Şubat’a kadar tüm köylere ulaşmış olacak.
Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, dün gezici fenni muayene istasyonun Eskikaraağaç’taki çalışmalarına katıldı. Çavuş, Yenisarıbey ve Seyran’ın ardından Eskikaraağaç’a geçen Gezici İstasyonun bu güne kadar 350’ye yakın traktörün muayenesini gerçekleştirdiğini açıklayan Hasan Karahasanoğlu, “TÜVTÜRK istasyonunun köylerimize olan mesafesi zaman ve yakıt kaybına neden oluyordu. Bu yüzden birçok çiftçimiz traktörlerinin zorunlu fenni muayenesini yaptırmamayı tercih ediyordu. TÜVTÜRK ile yürüttüğümüz ortak proje kapsamında bir program oluşturduk. Gezici Fenni Muayene İstasyonumuz 24 Şubat’ta 64 köyümüze ulaşmış olacak. Çavuş Mahallesi’nden başlayan gezici fenni muayene hizmetine Yenisarıbey ve Seyran’da devam edildi. Bu noktalara yakın 17 köyden gelen 350’ye yakın traktörün muayenesi gerçekleştirildi. Gezici fenni muayene aracı, çalışmalarına Pazartesi günü Taşlık’ta devam edilecek. 24 Şubat’a kadar tüm köylerimizde 700’ün üzerinde traktörün muayenesini gerçekleştirecek” dedi.
TÜVTÜRK istasyonuna gitme zorunluluğundan kurtulan çiftçiler ise, hizmetin köylerine kadar gelmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi ve Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu’na teşekkürler etti. Traktör sahipleri, “TÜVTÜRK istasyonu ile köyümüz arasındaki mesafenin uzaklığı nedeniyle traktörlerimizin zorunlu fenni muayenesini zamanında yaptıramıyorduk. Bu hizmetin köyümüze kadar ulaşmasına öncülük yapan Ziraat Odası Başkanımız Hasan Karahasanoğlu’na ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.
Gezici fenni muayene aracının programı şu şekilde devam edecek:
9 Şubat: Taşlık (Katılacak mahalleler: Ekmekçi)
10 Şubat: Dağkadı (Katılacak mahalleler: Okçular, Yeşildere)
11 Şubat: Karakoca
16 Şubat: Taşpınar (Katılacak mahalleler: Hürriyet, Muratlı)
17 Şubat: Karasu (Katılacak mahalleler: Doğla, Güngörmez, Arız)
18 Şubat: İkizce (Katılacak mahalleler: Orhaniye)
23 Şubat: Çamlıca (Katılacak mahalleler: İnkaya)
24 Şubat: Mustafakemalpaşa Tepecik (Katılacak mahalleler: Bakırköy)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.