CHP’ye katılım sürüyor

CHP’ye katılım sürüyor
CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen üye katılım töreninde aralarında başörtülü kadınların da bulunduğu 150 kişi partiye üye yapıldı.
Bursa Ağrılı’lar Derneği’nin desteğiyle İl Başkanlığı tarafından düzenlenen üye katılım töreninde İl Başkanı Gürhan Akdoğan, “CHP, gerçekten çok yoğun bir şekilde yerel yönetime hazırlanıyor. Sizlerin katkıları bize güç vermektedir” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ‘Çarşaf Açılımı’ tartışmaları sürerken, türban partinin Bursa’daki katılımlarında da boy gösterdi.
 CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen üye katılım töreninde aralarında başörtülü kadınlarında bulunduğu 150 kişi partiye üye yapıldı. Türbanlıların rozetleri parti yöneticileri tarafından takıldı. Bursa Ağrılılar Derneği’nde düzenlenen parti katılım töreni İl Başkanı Gürhan Akdoğan, “CHP, gerçekten çok yoğun bir şekilde yerel yönetime hazırlanıyor. Sizlerin katkıları bize güç vermektedir” dedi. CHP’nin türban savunmasını ise bu kez MYK Üyesi Savcı Sayan yaptı. Çanakkale Savaşı’nda mücadele eden kadınların torunları olduklarını dile getiren MYK Üyesi Savcı Sayan ise, “Çanakkale’de savaşan, sırtında mermi taşıyan kadınların torunlarıyız. Onların da başı örtülüydü. O zaman onlara karşı biri çıkıp da, ‘Senin başın örtülü. Sen bu mermiyi getirdin ama ben almıyorum’ deseydi bu ülke kurtuluşumuydu. Hepimiz Müslümansız. Hepimiz evimizde dinimizin gerektirdiklerini yapıp, ibadetimizi yerine getiriyoruz” diye konuştu.
150 kişiye rozet takılan törende ise, başı örtülü kadınların bir an olsun gülümsememeleri dikkatlerden kaçmadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.