CHP’li Orhan Karabaş sert çıktı

Orhan Karabaş sert çıktı
CHP atakta
*Petkim’i Ermeni’lere, bankaları Rum’lara peşkeşleyenlerin tarih önünde hesap vereceklerini söyleyen CHP ilçe yöneticisi Orhan Karabaş, “Traktörüme mazot alamıyorum” diye konuşan çiftçiye “Sen de traktörünü sat, öküz al” diyen AKP’lileri halk sandıkta cezalandıracaktır” dedi.
Karacabey CHP yöneticileri Seçim Bürosu’nun açılmasıyla birlikte atağa kalktı.
          CHP yöneticileri, Türkiye’de olduğu gibi, 22 Temmuz’da sandıktan Karacabey’de de birinci parti olarak çıkacaklarını iddia etti.
 AKP iktidarının halkı önce muhtaç duruma düşürdüğünü, sonra da sadaka gibi yardımlarla oy avcılığı yaptığını savunan CHP ilçe yönetim kurulu üyesi Orhan Karabaş, odun ve kömür gibi aldatmacalarla halkın onuruyla oynandığını ileri sürdü.
 AKP’nin 4.5 yıllık iktidarında esnafın, sanatkarın, işçinin, memurun, emeklinin yoksullaştığını, özellikle köylünün kan ağladığını belirten Orhan Karabaş, ”Bu iktidar, rantiyecilerin, faizcilerin iktidarıdır. Dünyanın hiçbir ülkesinde 4 yılda 26 dolar milyarderi türememiştir. AKP iktidarı dolar milyarderleri yaratırken, halk her gün biraz daha yoksullaşmaktadır” diye konuştu. 
 İktidar partisinin çiftçiye bakış açısını da sert bir dille eleştiren Karabaş, “Ananı da al git” zihniyeti devam etmektedir. Mudanya’nın Yörükali Köyünde seçim çalışması yapan AKP Bursa milletvekili adayı Altan Karapaşaoğlu’nun, “Traktörüme mazot alacak param kalmadı” diyen bir köylüye, “Sen de traktörünü sat,  yerine iki öküz al” karşılığını vermesi, aynı zihniyetin süreceği anlamını taşımaktadır. Böyle zihniyet olur mu?   
       Çiftçiyi yok sayarak bol bol nasihat verenler, 22 Temmuz’da en büyük darbeyi köylüden yiyecekler. Özellikle küçük üretici desteklemelerden yararlanamamaktadır. Örneğin; 1 milyar dolarlık “Damlama Sulama Kredisi”nden Karacabey çiftçisi hiç yararlanamamıştır. Bu iktidar, varlıklıların iktidarıdır. Yatçıların, katçıların, likit yumurtacıların iktidarıdır” dedi.
       Özelleşme adı altında, ülkenin parçalanmasına neden olacak nitelikteki esrarengiz satışlara da dikkat çeken Karabaş, konuşmasını söyle sürdürdü.
      “Petkim Rum ve Ermenilere satıldı. Acı ama ilginç gerçek daha geçen hafta tüm Türkiye’nin gözleri önünde yaşandı. Bankaları Rum’lara, Petkim’i Ermeni’lere peşkeş çekenler, ileri de ülkenin başına ne gibi badireler geleceğini bilmiyor mu?
      Türkiye Cumhuriyeti, tarihinde bu kadar iç ve dış tehlikeyle karşı karşıya kalmamıştır. Bu ülke kolay kazanılmadı. Ülkenin kaderini günlük politikalarla tehlikeye düşürenleri halk sandıkta cezalandıracaktır. Halk 22 Temmuz’da Cumhuriyet’e sahip çıktığını bir kez daha gösterecektir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.