CHP’li kadınlar ‘şiddet’e dikkat çekti

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, ‘Kadına yönelik şiddet’e farkındalık yaratmak için broşür dağıttı.
CHP’li kadınlar, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” nedeniyle hazırladıkları broşürleri vatandaşlara dağıttı. Kadına yönelik her türlü şiddetin insanlık suçu olduğuna dikkat çekilirken, kadın cinayetleri ve tecavüz olaylarının son dönemlerde giderek artış gösterdiğine vurgu yapıldı.
CHP Kadın Kolları Başkanı Mualla Tuğ yaptığı açıklamada, “2014 Türkiye’sinde kadınlar öldürülüyor, çocuklar öldürülüyor, emekçiler öldürülüyor. Kadın cinayetleri, kadın intiharları, taciz ve tecavüz olayları artarak devam ediyor. Kadınlar hiç bir dönem yaşamadıkları kadar baskı ve şiddet altında.
Dünyanın her tarafında kadınlar, aynı haklar için aynı mücadeleyi veriyorlar. Baskının ve şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu, bu karşı duruşun dayanışma ruhu ile beslenmesi gerektiğini göstermek için her türlü şiddete karşı susmuyoruz. Bugün artık kabul edilemez boyutlara gelen kadın cinayetleri, güvencesiz çalışan kadınların iş cinayetleri, cinsel yönelimleri nedeniyle öldürülen bireyler, çocuk işçiler, çocuk gelinler, cinsel istismara uğrayan çocuklar olgusu, mücadelenin topyekûn, örgütlü ve dayanışma içinde yapılması gerektiğini bizlere gösteriyor. Emeğimize, bedenimize, kimliğimize sahip çıkacağız. Sevginin, huzurun, barışın ve insanca bir yaşamın yeşer-mesi için sesimizi daha da yükseltiyor, kadınları yaşasın diye yaşasın kadınlar diyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.