CHP’DEKİ YAPRAK DÖKÜMÜ SÜRÜYOR!

*Mithat Erman, Latif Ünal, Abdi Ezer, Filiz Çolak, Mustafa Utku, Nusret Pullu, Nuray Kula Ayhan ve Süreyya Sağlam Tunçman’la birlikte istifa edenlerin sayısı 13 oldu.

Karacabey CHP’de, 3,5 ay önce şaibeli bir kongre ile işbaşına getirilen Ayfer Çiftçi’nin, oğlu Sinan Çiftçi’nin talimatları doğrultusunda çalışma yapılması partide büyük sıkıntı yarattı.
CHP İlçe Başkanı Ayfer Çiftçi’nin oğlu ve AKP’li Burhan Kuzu’nun danışmanı Sinan Çiftçi’den kaynaklandığı belirtilen sıkıntılar nedeniyle yönetim kurulunda başlayan istifalara dün yenileri eklendi.
Ergün Koç’la belediye başkanlığına adaylık konusunda gizlice söz kesildiği haberleri kamuoyunda ayyuka çıkarken, bu konunun yönetim kurulunda bile gündeme getirilmemiş olması bardağı taşıran damla oldu.
CHP’de daha önce istifa eden Süreyya Sağlam Tunçman, Nuray Kula Ayhan, Abdi Ezer, Latif Ünal, Mithat Erman, Filiz Çolak, Mustafa Utku ve Nusret Pullu’dan sonra dün de istifa kervanına Tamer Öktem, Mahmut Tun, İmren Çakır ve Süleyman Bostancı eklendi. CHP’deki istifa edenlerin toplam sayısı böylece 13’e yükseldi.
İstifacılar, neden ayrıldıkları ile ilgili konuşmak istemediklerini söyledi.
CHP tabanı istifaları, Sinan Çiftçi ile Ayfer Çiftçi’nin, yolsuzlukları mahkeme kararı ile belgelenmiş durumdaki Ergün Koç’la belediye başkanlığına adaylık için şimdiden gizlice el sıkışılmasına bağlıyor.
Sinan’ın Çiftliği olarak adlandırılan CHP’de, halka değil de, üç kişiye peşkeş çekildiği dile getiriliyor.
Önümüzdeki yerel seçimlerde, Sinan Çiftçi ile Şaban Önen’e şimdiden söz verildiği söylenen birinci ve ikinci sıra belediye meclis üyeliği garantisine karşılık parlatılmaya çalışılan Ergün Koç’un partide bölünmelere neden olduğu ileri sürülüyor.
Bu güne kadar çalmadık kapı bırakmayan ancak hiç bir partide kabul görmeyen Ergün Koç isminin CHP’ye büyük zarar verdiğini dile getiren üyeler, daha fazla kan kaybı yaşanmadan yönetimin yenilenmesi gerektiğine dikkat çektiler.
Karacabey CHP’deki istifaların devam edeceği öne sürüldü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.