CHP’de zafer Akdoğan’ın

CHP’de zafer Akdoğan’ın
CHP İl Kongresi, İl Başkanı Gürhan Akdoğan’ın zaferiyle sonuçlandı. Ahmet Memişoğulları’yla yarışan Akdoğan, atamayla geldiği görevini seçimle perçinledi.
CHP Olağan İl Kongresi Almira otelde yapıldı. İl Başkanlığı görevi için iki adaydan mevcut İl Başkanı Gürhan Akdoğan ve eski Osmangazi İlçe Başkanı Ahmet Memişoğulları çekişti. Muhalif sesin yükseldiği kongrede divan başkanlığından söz isteyen muhalifler parti genel merkezi ve politikalarını sert bir dille eleştirdi.
Adayların birbirleriyle samimi görüntüleri ile yumuşayan kongre ortamı, CHP Meclis Üyesi İzzet Çetin’in muhalif konuşmalarıyla yeniden gerildi. CHP’nin halktan koptuğunu söyleyen Çetin’e bazı partililer yerlerinden kalkarak tepki gösterdi. Küçük çaplı itişme ve tartışmaların yaşandığı konuşma sırasında Çetin, CHP’nin sol söylemden çok sağ bir partinin kimliğine büründüğünü iddia etti.
Kongrede yaşanan tartışmaların CHP’nin demokratik bir özelliği olduğunu dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, eleştirilerin olacağını ancak eleştirirken CHP gibi bir partiye de haksızlık yapılmaması gerektiğini ifade etti. 22 Temmuz seçimlerinde Bursa’da oylarını yüzde 40 oranında arttırdıklarını hatırlatan Öymen, Bursa’da da 200 bin oy verecek kişinin oy kullanamadığını söyleyerek konunun yasal yollardan takipçisi olacaklarını vurguladı. AKP iktidarının Türkiye’yi türban tartışmaları ile kötü bir noktaya sürüklediğini savunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, “Yerel seçimler yaklaştı. geçmişteki o taktiği uygulamak için milleti perişan edildi, huzur bozuldu. Parça parça bölmeyi göze aldı. Birlik ve beraberliğin en fazla olması gereken dönemde sırf koltuk sevdasına, öğrenciler ve üniversiteler başta olmak üzere tüm yargı ve kurumları ikiye bölündü. Bunu kabul etmek mümkün değil. Sayın başbakan çarşaflandı, sayın başbakan çarşafa dolandı” dedi.
CHP eski Bursa milletvekilleri Mustafa Özyurt ve Yahya Şimşek de, partiye yönelik eleştiri yaparken, CHP’nin yanlış politikalarının AKP’nin güçlenmesini hızlandırdığını öne sürdüler.

‘HESAP PEŞİNDE DEĞİLİM’
Adaylardan CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, “Hayatının en onurlu görevlerinden biri olarak gördüğü CHP İl Başkanlığı görevini 5 ay boyunca yürüttüm. Bu atamada partim benden 4 ay sonra yapılacak kongreyi hazırlamam için görev verdi. İşte bugün de bu görevimi yerine getiriyorum” dedi. Değişimden yana olduğunun altını çizen Akdoğan, kendisinin düşündüğü değişimin partinin değerlerini yok edecek tarzda bir değişim olmadığının altını çizdi. Kendisinin delege hesapları yapmayı bilmediğini de ifade eden Akdoğan, “Ben ilçe başkanları ile görüşmelerimde kaç delegen var diye bir soru sormadım. Onların beklentilerini ve isteklerini sordum. Dün 14 ilçe başkanı ile toplantı yaptık ama pazarlık yapmadık. İlkeleri yazdık. İlkeler önemlidir. İlkelerle yaşar, ilkelerle ölürüz. Benim listem örgütün listesidir” diye konuştu.

BAŞKANI BURSA SEÇSİN
Solun en önemli silahının ‘direnme’ olduğunu kaydeden kongrenin bir diğer adayı Ahmet Memişoğulları da, “Partide demokrasi dışı uygulamalar partimizi bir cadı kazanı haline dönüştürdü. Bursa İl Başkanı’nı ancak Bursalılar seçer. Eli kolu bağlanmış bir başkan adayı karşısında matematik hesabı yapanlar oldu. Tek adaylı bir kongreyi üyelerimize dayatmak isteyenlere emeğe saygıyı hatırlatırım” şeklinde konuştu.
CHP’nin yeni açılımlara mutlaka ihtiyacı olduğunu savunan Memişoğulları, seçilmeleri durumunda Merkez Kurultay’da da yeni açılımlar için önerge vereceklerini dile getirdi. Konuşması sık sık taraftarlarınca atılan sloganlarla kesilen Memişoğulları, iktidarı yoksul halkın çektiği acıların üzerini türbanla örttüğünü sözlerine ekledi.

Kongrede oy kullanma işlemlerinin başlamasına kısa bir süre kala Ahmet Memişoğulları’nın listesinden 3 delege istifa etti. İl Yönetim Kurulu listesinden Osmangazi delegesi Muammer Kasapoğlu, İl Yönetim Kurulu yedek listesinden Gemlik delegesi Emre Dolarer ve Kurultay Delegesi listesinden İznik delegesi Kenan Karakaş istifa ettiğini duyurdu. Gürhan Akdoğan’ın Kurultay Delegeleri listesinden de Osmangazi delegesi Mustafa Pekuçar istifa ettiğini açıkladı. CHP’nin 632 delegesinden 588’inin oy kullandığı kongrede Ahmet Memişoğulları 283 oyla, başkanlığı Akdoğan’a kaptırırken, Gürhan Akdoğan 299 oyla ipi yeniden göğüsledi. 6 oy geçersiz sayıldı.
İl Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Tuna Arıncı, Reşat Çelik, Funda Çetin, Kazım Dalgıç, Şenay Demiray, Mustafa Doğan, Zafer Ekici, Onur İçer, Hatice İnan, Sami Kahveci, Muammer Kasapoğlu, Aykan Kurkur, Ali Küçüksarı, Selim Lümalı, Serpil Özbakış, Müjdat Sağır, Şenay Şahin, Fırat Yılmaz, Rasih Yılmaz, Nazmi Ziyanok

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.