CHP’DE İSTİFA DEPREMİ!

*CHP’de “Sinan sorunu ” olduğunu ve zaman yitirilmeden önlem alınması gerektiğini söyleyen partililer haklı çıktı.

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi’nde, 3.5 ay önce yapılan şaibeli bir kongreyle işbaşına getirilen Ayfer Çiftçi’nin keyfi uygulamaları sıkıntı yaratmaya başladı. CHP İlçe Başkanı Ayfer Çiftçi’nin oğlu ve AKP’li Burhan Kuzu’nun danışmanı Sinan Çiftçi’den kaynaklanan sıkıntıların giderek büyümesiyle başlayan istifalara dün yenileri eklendi.
Ergün Koç’la belediye başkanlığına adaylık konusunda gizlice söz kesildiği haberleri kamuoyunda ayyuka çıkarken, bu konunun yönetim kurulunda gündeme bile getirilmemiş olması, bardağı taşıran damla oldu.
CHP’de, geçen hafta istifa eden Abdi Ezer, (Bşk. Yrd.) Latif Ünal, (Sekreter) Mithat Erman’dan (Sayman) sonra dün de Filiz Çolak, (Etkin üye) Mustafa Utku, (Bilişimden Sor. Bşk. Yrd.) ve Nusret Pullu (Örgütlenmeden Sor. Bşk. Yrd.) yönetim kurulundan ayrıldıklarını duyurdu.
İstifa dilekçelerini ilçe başkanlığına veren Filiz Çolak, Mustafa Utku ve Nusret Pullu, “Yönetim kurulu üyeliğinden neden ayrıldınız? sorularını ise yanıtsız bıraktı.
İstifacılar, CHP’deki yaprak dökümü ile ilgili konuşmak istemediklerini söyledi.
Bazı çevreler istifaları, Ayfer Çiftçi’nin, yolsuzlukları mahkeme kararlarıyla belgelenmiş durumdaki Ergün Koç’la belediye başkanlığına adaylık için gizlice el sıkışılmasına bağlıyor.
“Sinan’ın Çiftliği” olarak nitelendirilen CHP’de, halka hizmet değil de, üç kişiye peşkeş düşünüldüğü ileri sürülüyor.
Önümüzdeki yerel seçimlerde Sinan Çiftçi ile Şaban Önen’e şimdiden verildiği söylenen birinci ve ikinci sıra belediye meclis üyeliği garantisine karşılık parlatılmaya çalışılan Ergün Koç’un partide bölünmelere neden olduğu dile getiriliyor.
Çalmadık kapı bırakmayan ancak hiç bir partide kabul görmeyen Ergün Koç isminin CHP’ye büyük zarar verdiğini dile getirenler, sıkıntının onarılmaz boyutlara tırmandığını ileri sürerek yönetimin zaman yitirilmeden yenilenmesi gerektiğine dikkat çekiyor.
CHP Yönetim Kurulu’ndan, Nuray Kula Ayhan ve Süreyya Sağlam Tunçman’la birlikte ayrılanların toplam sayısı 8’e yükseldi.
Karacabey CHP’deki istifa depreminin devam edeceği belirtiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.