CHP’de bütünleşme sesleri

CHP’de bütünleşme sesleri
Karacabey CHP yönetimi, Genişletilmiş Divan Toplantısı önceki akşam yoğun katılımla yaptı.
Parti binasında yapılan divan toplantısına eski başkanlardan İlyas Çelebi, Nazmi Acer, Ayhan Atan, Ayhan Şahin, Zafer Öktem, Erhan Gül, ADD Başkanı Yusuf Karayün, köy temsilcileri, il delegeleri ve çok sayıda partili katıldı.
Divan heyetinin oluşturulmasının ardından konuşan ilçe Başkanı Orhan Karabaş, yeni yönetim olarak partililerle bütünleşmek, görüşlerini alarak önümüzdeki yerel seçimlerde hazırlanmak için toplandıklarını belirtti.
Ardından konuşan eski başkanlardan İlyas Çelebi, parti olarak eski ve yeni üyelerle beraber yola çıkılması gerektiğini belirtti.
Çelebi, “Yıllarca CHP’ye hizmet etmiş köklü aileler şimdi farklı partilerde siyaset yapıyor. Yeni yönetimden en büyük beklentimiz, parti içindeki bütünleşmenin sağlanmasıdır” diye konuştu.
Çelebi’den sonra söz alan Muhasebeci İsmail İşbaşaran, 2001 yılında yönetimde görev yaparken, genel başkan tarafından yönetimin tasviye edilmesinin parti içinde kırgınlıklara neden olduğunu belirtti. İşbaşaran, yeni yönetimin ilçedeki çalışmalarında bu küskünleri yeniden partiye kazandırmasını istedi.
Daha sonra görüşlerini dile getiren eski başkanlardan Ayhan Şahin, yönetimlerin kağıt üzerinde delege yaptıklarını belirterek, çalışmadan başarı beklediklerini vurguladı. Şahin, “Aslında merkez ve taşralara giderek üyelerle bütünleşmek gerekiyor. Yönetimler irtibatta oldukları bölgelerden delege seçmelidir. Daha sonra genel merkezle ters düşecek çalışmalar içine girmemelidir” dedi.
Şahinin ardından konuşan eski başkanlardan Ayhan Atan, iktidar olduğumuz zamanlarda bile birbirimize destek olamadıklarını belirtti. Atan, “AKP yazın kömür dağıtarak oy toplarken, biz seçim öncesi çalışmalarda pasif kalıyoruz” diyerek yaklaşan yerel seçimlerde taşra teşkilatlarının daha faal çalışması gerektiğini söyledi.
Eski başkanlardan Erhan Gül ise merkez ve taşrada mahalle mahalle örgütlenilmesi gerektiğini belirtti. Gül, “Mahallelerde, çiftçi, esnaf ve memur emeklileri arasında temsilciler seçilerek ilçe bazında örgütlenilmeli. Dışarıda CHP’li olduğunu söyleyen bir çok insan var ancak çoğunu partide göremiyoruz. Bu insanları ulaşmak için temsilcilikler ve komisyonlar kurarak partililerle sıcak ilişkiler kurulmalı” dedi.
Toplantıya katılan üyeler de söz alarak yeni yönetimden beklentilerini dile getirdi. CHP’liler, “Seçim dönemlerinde üyeleri çoğaltılması gerekiyor. Parti içindeki küskünlüklere son verilmeli. Genel seçimlerde 4 binin üzerinde oy alan CHP, yerel seçimlerde bini bulamıyor. Bunun sebepleri aranmalı ve yerel seçimlere dışarıdan değil, partiye gönül vermiş adaylar çıkarılmalı. Oy oranlarını arttırmak için çalışmalı” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.