CHP KARACABEY’DE KAN KAYBEDİYOR!..

Adı, Sinan Çitçi. CHP’li gibi görünüyor, ancak CHP’li olması çok zor.
2014 yerel seçimlerinde kapı, kapı dolaşarak MHP adayına oy istiyor. Bu çalışmayı aylarca sürdürüyor. MHP’yi severek ve isteyerek desteklerken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirmenin ötesinde yerden yere vuruyor. Çok ağır yazılar yazarak onur kırıcı aşağılamalar yapıyor. Tüzüğe göre ihracı gerektirecek bu yazıları sosyal medyada paylaşmaktan çekinmiyor.
Dahası var! Geçtiğimiz yaz köyündeki çiftliğinde konuk ettiği, Atatürk ve çağdaş Türkiye düşmanı AKP’nin önde gelen isimlerinden Burhan Kuzu’nun hala danışmanlığını yürütüyor.
Bu nedenlerle Yüksek Disiplin Kurulunca Sinan Çiftçi’ye Partiden bir yıl uzaklaştırma cezası verildi, ancak değişen bir şey olmadı.
Sinan Çiftçi, CHP’nin eski ilçe başkanlarını, eski belediye başkan adaylarını, eski belediye meclis üyelerini ve geçmişte partiye uzun yıllar emek vermiş değerli yöneticileri delege seçtirmemek için ilginç isimlerle işbirliğine girdi.
Delege seçtirmediği ilçe başkanlarını ise düzenci gazetelerde haberleştirdi.
CHP’ye saygınlık kazandırmış, CHP’yi seçim kazanma noktasına taşımış değerli isimleri partiden adeta dışladı.
Anlayacağınız Sinan Çiftçi, küçük olsun, benim olsun mantığı içinde CHP’yi Karacabey’de ince ince doğruyor.
3,5 ay önce şaibeli bir kongreyle Annesi Ayfer Çiftçi ilçe başkanı olduktan sonra fırtınalar kopmaya başladı.
Sinan Çiftçi, özel çiftliğine dönüştürdüğü CHP’yi dışarıdan yönetmeye başlayınca partide istifa depremleri görüldü. Yönetim kurulundan ayrılanların sayısı 12’ye yükseldi. İstifaların devam edeceği söylenirken, partinin ileri gelenleri “Daha fazla kan kaybı yaşanmadan kongre yapılmalı ve yönetim kurulu yenilenmelidir” uyarısını gündeme getirdi.
Dur, durak bilmeyen Sinan Çiftçi, uslanır mı? Kesinlikle uslanmaz. Kendisini desteklemeyen partilileri tehditle, şantajla sözde korkutmaya çalışıyor.
CHP’de sevgisizlik ve saygısızlık tohumları yeşerten Sinan Çiftçi, Annesi ilçe başkanı olduktan sonra emeklemeden yürümeye başladı. CHP’nin hiç bir kademesinde bir gün bile görev yapmadan, “Örgütün içinden geliyorum” yalanlarıyla üç listede yer alıp bir şekilde adeta paraşütle indirilerek kurultay delegesi yapıldı.
Ayakları yere basmayan Sinan Çiftçi, Ankara’daki Kurultay’da uyarı tokadı yemesine karşın CHP Karacabey Örgütü’nün geleceğini kafasına göre takılarak şekillendirmeye devam ediyor.
CHP’de, son 3,5 ay içinde boy gösteren bölünmeler ve kırgınlıklar giderek artarken, particilikte hiç bir deneyimi olmayan Sinan Çiftçi, İlin haberi olmadığı halde, “İlin çalışması” diyerek sözde kamuoyu araştırmaları düzenliyor. Bu araştırmalarda, ömrü CHP’ye söverek geçen ve belediyedeki yolsuzlukları nedeniyle (Bu konuda CHP Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu) aldığı 10 yılın üzerindeki hapis cezası mahkemece onaylanan birini parlatmaya çalışıyor. Yönetimin haberi bile olmadan sözde CHP’ye şimdiden belediye başkanı adayı belirliyor.
İlin haberi olmadan yapılan bu palavra anketlerle algı oluşturuyor ve bunları eski İlçe başkanlarının ismini kullanarak düzenci medya aracılıyla halka duyuruyor.
Sinan Çiftçi, CHP’li gibi görünerek, yerel seçimlerdeki kazanma umudunu hayal olmaya sürüklüyor.
Karacabey’de rakip partiler bile CHP’ye bu kadar zarar veremez.
Deneyimli politikacı, CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş ise bunlara nedense sessiz kalıyor..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.