CHP İl Başkanlığı’ndan ziyaret

Programa İl Başkanı Metin Çelik dışında; CHP İl Sekreteri Engin Saban, İl Başkan Yardımcıları Burak İleri, Bahri Eraslan ve Hüseyin Uçar, İl Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Bilik, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ali Nezih Filiz, İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Söylemez, İl Gençlik Kolları Başkan Vekili Cumhur Gülpınar, İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Gökhan Uzel, İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Orçun Eren, Karacabeyliler Derneği İlçe Teşkilat Başkan Yardımcısı Mecit Kızılkurt, dernek yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda dernek üyesi katıldı.

CHP İl Teşkilatı’nı konuk etmekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, “Bu akşam aramızda Cumhuriyet tarihi ile aynı yaşta olan bir partinin İl Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri bulunmakta. 1924 yılında, Cumhuriyetimizin kurulmasından bir yıl sonra Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bir parti olan CHP’yi ağırlamaktan onur duyuyoruz. Söz konusu Atatürk ise, geriye kalan her şey teferruattır.

CHP’nin kurulmasının ardından Türkiye’nin Cumhuriyet rejimi ile birlikte çok partili sisteme geçtiğine dikkat çeken Ceylan, “Güçlü iktidarlar, güçlü muhalefetler tarafından takip ve yönlendirilirse ülkenin daha iyi yönetileceği düşüncesindeyim. Dünyanın hiçbir ülkesinde tek partili sistem, yani dikta sistemi bir getiri sağlamaz. Bu noktada CHP ana muhalefet olarak elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışmaktadır. CHP, ülkemizin çağdaş ülkeler seviyesini yakalayabilmesi için elinden gelenin en iyisin yapmaktadır. Şu asla unutulmasın ki, güçlü devlet olmanın yolu güçlü iktidardan, güçlü iktidar olmanın yolu da güçlü muhalefetlerin takibinden ve ısrarından geçer.

Karacabeyliler Derneği olarak en önemsediğimiz çizgi, TBMM’de sandalyesi bulunan tüm siyasi partilere eşit olmamızdır. Yalnızca bir siyasi parti hariç, diğer tüm partilere kapımız açıktır. Söz konusu o parti, bizlerin 20 yaşına kadar büyütüp askere yolladığımız kınalı kuzularımıza silah sıkma zihniyetine ve ülkemizi bölmeye destek vermektedir. Böyle bir zihniyeti güden o partiyi kabul etmiyoruz.

Türk insanı olarak, ülkemizde Kürt sorunu yoktur diyoruz. Ülkemizde olsa olsa PKK sorunu, terör sorunu vardır. Bu sorundan da Kürt kardeşlerimiz dahi muzdariptir” diye konuştu.

Yüksel Ceylan’ın ardından konuşan CHP İl Başkanı Metin Çelik sözlerine dernekleşmenin önemine vurgu yaparak başladı.

Bursa’da dernekleşmenin artmasının memnuniyet verici olduğunu dile getiren Çelik, “Dernekleşmeye en güzel örnek Karacabeyliler Derneği’dir. Sizlerin, Karacabey’i en iyi şekilde temsil ettiğinizi düşünüyorum. Şu an Bursa’da Karacabeyliler Derneği örnek gösterilmektedir. Karacabeyliler Derneği, Bursa’da da güzel işlere imza atmaktadır. Böylesine aktif, hep ileriye bakan ve birlik beraberlik adına çok yol kat eden Karacabeyliler Derneği Başkanı Sayın Yüksel Ceylan ve tüm yönetim kurulu ile derneğin buralara gelmesinde emeği geçenleri canı gönülden kutluyorum. Dernek giderlerinin karşılanmasında her ay düzenli olarak belli bir miktar derneğe bağışta bulunan Sütaş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Haydar Yılmaz’ı da kutluyorum. Bizler de sonuna kadar yanınızdayız. Bunu hiç unutmayın” dedi.

Karacabeyliler Derneği’nin şu ana kadar yaklaşık 800 kişinin işe yerleşmesindeki aktif rolünü de takdirle karşıladıklarına dikkat çeken CHP İl Başkanı Çelik, “Bu olay bir Kabe ziyareti kadar sevaptır. İnsanlara iş kapısı açmak kadar önemli bir şey yoktur. Karacabeyliler Derneğini, tüm derneklerin örnek alıyor olmasının nedenini bu akşam daha iyi anladım. Burası adeta bir eğitim yuvası gibi. Başkan Yüksel Ceylan kardeşimi zaman içinde daha yukarılarda göreceğimden hiç kuşkum yok” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Metin Çelik, son olarak da yerel seçimlerde hem Karacabey hem de Bursa adına ortak hareket etmek istediklerini belirterek, “Bu şekilde hem Karacabey, hem de Bursa kazansın” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.