‘Chat’ dolandırıcılığına dikkat!

‘Chat’ dolandırıcılığına dikkat!
Karacabey’de internet aracılığıyla tanıştığı, Almanya’da oturan S.S. (22)’ye şantaj yaparak dolandırdığı ileri sürülen omurilik hastası yatalak bir kişi yakalandı.
İlginç olay, 12 Şubat 2009 tarihinde Almanya’da oturan S.S.(22) ve babasının şikayeti üzerine ortaya çıktı.
Karacabey Canbalı Mahallesi’nde oturan H.B.(26), 1,5 yıl önce internette tanıştığı S.S.’yi evlenme vaadiyle kandırarak, para istediği belirtildi.
İlk başlarda S.S.’nin, yüzünü hiç görmediği H.B.’ye aşık olduğu, para ve hediyeler gönderdiği öne sürüldü. Ancak sürekli para isteyen H.B’nin “İnternette resimlerini yayınlarım” diye S.S.’ye şantaj yaptığı kaydedildi. Dindar bir ailenin kızı olduğu öne sürülen S.S.’nin korkusundan babasının hesabından para çekerek, H.B.’ye gönderdiği ifade edildi. Durumun fark edilmesi üzerine gelişmeleri açıklayan S.S.’nin şikayeti üzerine yapılan incelemelerde, Karacabey’de oturan H.B.’nin bilgisayarına ulaşıldı.
Hasta ve yatalak olduğu için Postane’den ve kargodan gelen para ile hediyeleri arkadaşları K.D.(28), R.G.(29) ve F.Ç. (27)’ye “Kız arkadaşım para ve hediye gönderdi” diye rica ederek aldıran H.B.’nin yattığı yerden para kazandığı ortaya çıktı.
İnternette, İngiltere’de yaşayan bir mankenin resimlerini kullanan H.B., isminin ise, Arda olduğunu söyledi. Gerçeği öğrenen S.S.’nin şok olduğu belirtilirken, H.B.’nin göz hapsine alındığı bildirildi.
Kendine bakamadığı için göz hapsinde tutulan H.B. ile ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.